
Recept dana: Najdželini čokoladni "rocky road" kranč kolačići sa maršmelou bombonama - svaki zalogaj je iznenađenje
Savršen za uz kafu, a najmlađi će biti oduševljeni

Ako ste mislili da vrhunski šefovi spremaju samo komplikovana jela sa mnogo sastojaka, ovo je recept koji će vas demantovati. Čuvena kuvarica Najdžela Loson ima recept za brzu, jednostavnu, a odličnu poslasticu. U pitanju su čokoladne "rocky road" pločice sa keksom i maršmelou bombonama.
Ovo su ime dobile zbog toga što će vas svaki zalogaj iznenaditi, bilo hrskavim keksom ili vazdušastim maršmelouom.
Odlične su za uz kafu, a dobro došle i na svakoj rođendanskoj zabavi. Garantujemo da će se i najmlađi oduševiti.
Printscreen/YouTube
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 125 g mekog neslanog putera
- 300 g kvalitetne crne čokolade, izlomljene na komade
- 3 kašike zlatnog sirupa (može med ili javorov sirup)
- 200 g čajnog keksa
- 100 g mini maršmelou bombona
- 2 kašičice šećera u prahu, za posipanje
Priprema:
Zagrejati puter, čokoladu i zlatni sirup u šerpi na blagoj vatri. Sklonite sa vatre, izdvojite oko 125 ml otopljene smese i stavite je sa strane u činiju.
Stavite keks u plastičnu kesu za zamrzivač i izmrvite ga oklagijom dok se deo ne pretvori u mrvice, ali da ostanu i veći komadi keksa.
Printscreen/YouTube
Umešajte komadiće i mrvice keksa u otopljenu čokoladnu smesu u šerpi, pa joj dodajte i maršmelou bombone.
Sipajte smesu u četvrtasti pleh dimenzija 24 puta 24 cm i poravnajte vrh vlažnom špatulom.
Prelijte preostalih 125 ml otopljene čokoladne smese i poravnajte vrh vlažnom špatulom.
Stavite u frižider na oko dva sata ili još bolje preko noći.
Za posluživanje, isecite na 24 pločice i pospite šećerom u prahu, piše BBC.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari