aktuelno

Recept dana: Najdželini čokoladni "rocky road" kranč kolačići sa maršmelou bombonama - svaki zalogaj je iznenađenje

18.08.2024

07:54

0

Autor: K. O.

Savršen za uz kafu, a najmlađi će biti oduševljeni

Recept dana: Najdželini čokoladni "rocky road" kranč kolačići sa maršmelou bombonama - svaki zalogaj je iznenađenje
Copyright Printscreen/YouTube

Ako ste mislili da vrhunski šefovi spremaju samo komplikovana jela sa mnogo sastojaka, ovo je recept koji će vas demantovati. Čuvena kuvarica Najdžela Loson ima recept za brzu, jednostavnu, a odličnu poslasticu. U pitanju su čokoladne "rocky road" pločice sa keksom i maršmelou bombonama. 

Ovo su ime dobile zbog toga što će vas svaki zalogaj iznenaditi, bilo hrskavim keksom ili vazdušastim maršmelouom.

Odlične su za uz kafu, a dobro došle i na svakoj rođendanskoj zabavi. Garantujemo da će se i najmlađi oduševiti.

Recept dana: Najdželini čokoladni "rocky road" kranč kolačići sa maršmelou bombonama - svaki zalogaj je iznenađenjePrintscreen/YouTube
 

Vreme pripreme:

  • 20 minuta

Sastojci:

  • 125 g mekog neslanog putera
  • 300 g kvalitetne crne čokolade, izlomljene na komade
  • 3 kašike zlatnog sirupa (može med ili javorov sirup)
  • 200 g čajnog keksa
  • 100 g mini maršmelou bombona
  • 2 kašičice šećera u prahu, za posipanje

Priprema:

Zagrejati puter, čokoladu i zlatni sirup u šerpi na blagoj vatri. Sklonite sa vatre, izdvojite oko 125 ml otopljene smese i stavite je sa strane u činiju.

Stavite keks u plastičnu kesu za zamrzivač i izmrvite ga oklagijom dok se deo ne pretvori u mrvice, ali da ostanu i veći komadi keksa.

Recept dana: Najdželini čokoladni "rocky road" kranč kolačići sa maršmelou bombonama - svaki zalogaj je iznenađenjePrintscreen/YouTube
 

Umešajte komadiće i mrvice keksa u otopljenu čokoladnu smesu u šerpi, pa joj dodajte i maršmelou bombone.

Sipajte smesu u četvrtasti pleh dimenzija 24 puta 24 cm i poravnajte vrh vlažnom špatulom.

Prelijte preostalih 125 ml otopljene čokoladne smese i poravnajte vrh vlažnom špatulom.

Stavite u frižider na oko dva sata ili još bolje preko noći.

Za posluživanje, isecite na 24 pločice i pospite šećerom u prahu, piše BBC.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike