
Recept za zimnicu od cvekle: Sačuvajte svežinu i hranjivost ovog izuzetno zdravog povrća - značiće vam tokom hladnih zimskih dana
I to bez konzervansa

Zimnica od cvekle, je jedan od najjednostavnijih i najzdravijih načina da pripremite i sačuvate ovo hranljivo povrće za zimu.
Bez dodatka konzervansa, ovaj recept omogućava da prirodni ukus cvekle dođe do izražaja, dok so i šećer pružaju neophodnu konzervaciju.
Profimedia
Idealna je kao prilog ili dodatak salatama, a njena živopisna boja obogatiće svaki tanjir.
Priprema ove zimnice je brza i jednostavna, a rezultati će vas sigurno oduševiti.
Recept za zimnicu od cvekle
Sastojci:
- 5 kilograma cvekle
- 3 litra vode
- 400 ml sirćeta
- 10 kašika šećera
- 5 kašika soli

Priprema:
1. Cveklu dobro operite pod hladnom vodom, uklanjajući svu prljavštinu. Zatim je isecite na kolutove ili kockice.
2. U veliku šerpu stavite isečenu cveklu i prelijte je sa 3 litre vode. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne omekša, obično oko 30-40 minuta.
3. Kada je cvekla kuvana, dodajte so, šećer i sirće. Kuvajte još desetak minuta, mešajući povremeno.
4. Zagrejte tegle u rerni ili na pari. Kada je cvekla gotova, pažljivo je prebacite u zagrejane tegle, a zatim prelijte tečnošću u kojoj se kuvala, tako da cvekla bude potpuno prekrivena.
5. Čvrsto zatvorite tegle poklopcima.
6. Ostavite tegle na sobnoj temperaturi da se ohlade, a zatim ih prebacite na hladno i tamno mesto.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari