aktuelno

Recept dana: Sirova ferero torta koja se ne peče, kremasta i čokoladna, toliko ljubavna da poziva na flert

20.10.2024

07:41

0

Autor: V. I.

Vrlina ovog slatkiša je što možete da ga jedete bez griže savesti

Recept dana: Sirova ferero torta koja se ne peče, kremasta i čokoladna, toliko ljubavna da poziva na flert
Copyright Profimedia

Ko kaže da ne možete uživati u dekadentnoj torti i istovremeno ostati zdravi? Ovaj recept za tortu od lešnika i kakaoa ne samo da je pun zdravih sastojaka, već je i neverovatno ukusan!

S koricom bogatom lešnicima i kremastim filom od indijskih oraščića, ova torta je idealna za sve koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim slatkim zalogajima. A još kad dodamo da se uopšte ne peče, to će sigurno da je stavi u sam vrh vaššeg spiska zdravih slatkiša.

Pogledajmo kako se priprema ovaj osvežavajući desert koji će vas ostaviti bez daha!

Recept dana: Sirova ferero torta koja se ne peče, kremasta i čokoladna, toliko ljubavna da poziva na flertProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta + hlađenje

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g lešnika
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • 4 kašike meda
  • 35 g kakao praha
  • 1 kašičica vanile
  • 1 prstohvat soli

Za krem:

  • 200 g indijskog oraha
  • 50 g kokosovog ulja
  • 100 g agavinog ili javorovog sirupa
  • 2 kašike kakao praha
  • 100 ml vode
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

1. Lešnike, prethodno potopljene u vodu, tostirajte u rerni oko 10 minuta na 170 stepeni, pa im skinite spoljnu opnicu.

2. Dodajte lešnike u blender i kratko sameljite, ali pazite da se ne napravi puter!

3. Zatim dodajte ostale sastojke za podlogu i napravite lepljivu smesu.

4. Smesu utisnite u kalup prečnika 15 cm i ostavite u frižideru .

5. Indijske orahe potopite u vodu preko noći ili ih kuvajte oko 10 minuta da omekšaju, a zatim ih ocedite i dobro isperite.

6. Dodajte sve sastojke za krem u blender i blendajte dok ne postane glatka.

7. Krem prelijte preko podloge i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili preko noći.

8. Držite tortu na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre sečenja da se malo opusti.

9. Kolač u zamrzivaču može da traje mesecima, ali kada se odmrzne, nemojte ga vraćati u zamrzivač, već ga držite u frižideru do tri dana.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike