
Recept dana: Sirova ferero torta koja se ne peče, kremasta i čokoladna, toliko ljubavna da poziva na flert
Vrlina ovog slatkiša je što možete da ga jedete bez griže savesti

Ko kaže da ne možete uživati u dekadentnoj torti i istovremeno ostati zdravi? Ovaj recept za tortu od lešnika i kakaoa ne samo da je pun zdravih sastojaka, već je i neverovatno ukusan!
S koricom bogatom lešnicima i kremastim filom od indijskih oraščića, ova torta je idealna za sve koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim slatkim zalogajima. A još kad dodamo da se uopšte ne peče, to će sigurno da je stavi u sam vrh vaššeg spiska zdravih slatkiša.
Pogledajmo kako se priprema ovaj osvežavajući desert koji će vas ostaviti bez daha!
Profimedia
Vreme pripreme:
- 40 minuta + hlađenje
Sastojci:
Za koru:
- 200 g lešnika
- 4 kašike kokosovog ulja
- 4 kašike meda
- 35 g kakao praha
- 1 kašičica vanile
- 1 prstohvat soli
Za krem:
- 200 g indijskog oraha
- 50 g kokosovog ulja
- 100 g agavinog ili javorovog sirupa
- 2 kašike kakao praha
- 100 ml vode
- 1 prstohvat soli
Priprema:
1. Lešnike, prethodno potopljene u vodu, tostirajte u rerni oko 10 minuta na 170 stepeni, pa im skinite spoljnu opnicu.
2. Dodajte lešnike u blender i kratko sameljite, ali pazite da se ne napravi puter!
3. Zatim dodajte ostale sastojke za podlogu i napravite lepljivu smesu.
4. Smesu utisnite u kalup prečnika 15 cm i ostavite u frižideru .
5. Indijske orahe potopite u vodu preko noći ili ih kuvajte oko 10 minuta da omekšaju, a zatim ih ocedite i dobro isperite.
6. Dodajte sve sastojke za krem u blender i blendajte dok ne postane glatka.
7. Krem prelijte preko podloge i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati ili preko noći.
8. Držite tortu na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre sečenja da se malo opusti.
9. Kolač u zamrzivaču može da traje mesecima, ali kada se odmrzne, nemojte ga vraćati u zamrzivač, već ga držite u frižideru do tri dana.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari