aktuelno

Recept dana: Torta bez brašna sa čokoladom i višnjama, kremasta rapsodija s intrigantnim zaokretom

30.08.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Savršena kombinacija bogatih ukusa i lagane teksture daje neodoljivu poslasticu za svaku priliku

Recept dana: Torta bez brašna sa čokoladom i višnjama, kremasta rapsodija s intrigantnim zaokretom
Copyright Freepik

Kada tražite desert koji kombinuje bogatstvo ukusa i jednostavnost pripreme, torta bez brašna s kremom od višanja je savršen izbor. Bilo da planirate porodično okupljanje, proslavu, ili jednostavno želite da počastite sebe i svoje najmilije, ova torta je prava rapsodija ukusa koja će impresionirati svakog ko je proba.

Šarm ove torte leži u njenoj teksturi – sočni, čokoladni biskvit od badema, bez trunke brašna, savršeno se spaja s laganim i osvežavajućim kremom od maskarpone sira i višanja. Svaki zalogaj donosi kombinaciju bogate čokolade i osvežavajuće voćne note, dok liker od višnje dodaje finu aromu koja čini ovaj desert zaista posebnim.

Priprema ove torte je izuzetno jednostavna, što je čini idealnom čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji. Biskvit se peče bez brašna, što znači da je torta pogodna za one koji izbegavaju gluten, a krema se priprema brzo i lako, uz minimalan trud. Iako jednostavna, ova torta ostavlja utisak luksuza i elegancije, pa je savršen izbor za sve prilike.

Recept dana: Torta bez brašna sa čokoladom i višnjama, kremasta rapsodija s intrigantnim zaokretomFreepik
 

 

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 225 g otopljenog putera
  • 225 g čokolade (55% kakaoa)
  • 5 jaja
  • 70 g mlevenih badema

Za krem:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 30 ml likera od višnje
  • 300 g višanja bez koštica (usitnjenih u pire)

Priprema:

1. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se kratko ohladi.

2. U međuvremenu, pomešajte sve sastojke za biskvit (puter, čokoladu, jaja, i mlevene bademe) i prebacite ih u kalup za kolače.

3. Pecite na 175 °C oko 35 minuta, dok biskvit ne postane čvrst i pečen.

4. Za krem, prvo pomešajte maskarpone sir, koji možete i sami da napravite, pire od višanja i liker od višanja, sve dok se sastojci dobro ne sjedine.

5. Slatku pavlaku umutite u šlag i lagano umešajte u krem od sira.

6, Ohlađeni biskvit premažite kremom od višanja i pustite tortu da odmori u frižideru oko 2 sata pre nego što je poslužite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike