
Veliki uspeh za naše kulinarstvo: Srpski tim osvojio je srebro u kategoriji veganskih jela na međunarodnom takmičenju u Singapuru
Našu državu predstavljali su Goran Radivojević i Saveta Bikić

Nacionalni tim Srbije postigao je zapažen uspeh na prestižnom Global Chefs Challenge, koji je ove godine održan u Singapuru.
Srpski kuvari su osvojili srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela, čime su se našli među najboljima na svetu u ovom segmentu gastronomije.
Ovaj izuzetan uspeh rezultat je truda, posvećenosti i talenta kuvarskog tima koji je predstavljao Srbiju.
Tim koji je nastupao pod okriljem Kulinarske federacije Srbije, činili su Goran Radivojević, nastavnik na katedri za gastronomiju Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) u Novom Sadu, i studentkinja master studija Saveta Bikić.

Global Chefs Challenge okuplja najbolje kuvare iz celog sveta, a ovogodišnje takmičenje bilo je veoma prestižno, sa učesnicima iz različitih zemalja, uključujući Luksemburg, Letoniju, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjene Arapske Emirate, Filipine, Indoneziju i Singapur.
Takmičenje je organizovala Svetska asocijacija kuvarskih organizacija (Worldchefs), koja je još jednom potvrdila status ovog događaja kao jednog od najvažnijih u svetu gastronomije.
Prošle godine, srpski tim je uspeo da se plasira u finale ovog takmičenja, a sada su, zahvaljujući velikom trudu i talentu, otišli korak dalje i osvojili medalju.
Kulinarska federacija Srbije najavljuje da će nastaviti da promoviše srpsku kuhinju kroz takmičenja i međunarodne događaje, kako bi doprinosila daljem razvoju i globalnoj prepoznatljivosti srpske gastronomije.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari