aktuelno

Recept dana: Torta venecija, kremasta fantazija u kojoj se smenjuju slojevi crnog i belog krema, šlaga i hrskave korice

17.11.2024

07:43

0

Autor: V. I.

Bogata, kremasta, rečju neodoljiva poslastica

Recept dana: Torta venecija, kremasta fantazija u kojoj se smenjuju slojevi crnog i belog krema, šlaga i hrskave korice
Copyright Instagram printscreen/eksplozija_slatkog

Torta venecija je prava poslastica za ljubitelje bogatih i kremastih torti, inspirisana magijom italijanskih ukusa i raskoši. Ova torta kombinuje nežne kore sa lešnicima, kremasti puding od karamele i dvostruki fil od bele i crne čokolade, pružajući pravi užitak u svakom zalogaju.

Savršena je za posebne prilike, kada želite da impresionirate goste ili uživate u raskošnom desertu koji mami svojim izgledom i ukusom. Foof blogerka Veldina Cokić iz Mostara podelila je na Instagramu svoju verziju ove raskošne poslastice.

Pripremite se za putovanje kroz ukuse koje će vas povesti pravo na sedmo nebo!

Recept dana: Torta venecija, kremasta fantazija u kojoj se smenjuju slojevi crnog i belog krema, šlaga i hrskave koriceProfimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 50 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 3 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 3 ravne kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g lešnika

Za fil:

  • 1,5 I mleka
  • 250 ml slatke pavlake
  • 5 kesica pudinga od karamela
  • 6 žumanaca
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 250 g belog krema (tipa linolada)
  • 250 g crnog krema (tipa nutela)

Za premazivanje:

  • 500 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

1. Umutite penasto 3 belanca, pa dodajte šećere kašiku po kašiku.

2. U čvrst sneg dodajte mlevene lešnike, 3 ravne kašike brašna, polovinu praška za pecivo i lagano umutite varjačom.

3. Pecite koru 10 minuta na 180 stepeni. Trebaju vam dve kore koje ćete preseći po dužini da dobijete 4 kore.

4. U 1 dl mleka rastvorite pudinge i žumanca.

5. Ostatak mleka, slatku pavlaku i šećer pomešati i staviti da provri. Akinite ga sa vatre i pomešajte pripremljeno mleko sa pudinzima i žumancima.

6. Vratite na vatru da se kuva uz stalno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte oko 15 minuta.

7. Ostavite da se fil ohladi uz povremeno mešanje, a potom umešajte margarin i podelite fil na dva dela.

8. Pomešajte beli krem u jedan, a crni krem u drugi.

9. Umutite slatku pavlaku u šlag pa filujte kore sledećim redom: kora, crni fil, šlag, kora, žuti fil, šlag. Završite sa šlagom.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike