
Uštedite novac i vreme u kuhinji: Naučite kako da odvojite kost iz bataka i karabataka u samo jednom potezu (VIDEO)
Profesionalni kuvar podelio video u kojem je prikazano kako da skinete kosku za pet sekundi

Pileći batak i karabatak su odavnina omiljeni izbor mnogih gurmana. Ovi delovi piletine ne samo da su najsočniji i najukusniji, već su i pristupačniji u poređenju s nekim drugim delovima mesa. Međutim, sigurno ste primetili da su otkošteni batak i karabatak skuplji od onih s kostima. Zašto biste plaćali više kada otkoštavanje možete uraditi sami, brzo i lako?
U ovom tekstu otkrivamo jednostavan trik koji će vam omogućiti da kost izvadite iz bataka i karabataka za samo pet sekundi, u dva poteza. U priloženom video-snimku, profesionalni kuvar demonstrira kako to možete uraditi u jednom potezu noža, bez imalo muke.
Naravno, pre svega, osim pilećeg mesa, neophodan vam je i oštar nož.
Savršen izbor za kuvanje
Pileći batak i karabatak su najsočniji delovi piletine, idealni za pripremu brojnih jela. Kada ih sami otkoštate, otvaraju vam se brojne mogućnosti za pripremu:
- Punjeni rolati sa sirom, povrćem ili slaninom.
- Sočne pohovane batake - spolja hrskave, a iznutra mekane.
- U soja sosu s medom - savršeni za porodična okupljanja.
- Brza jela na tiganju uz začine i sosove po izboru.
Prednosti ovog trika
- Ušteda novca: Batak i karabatak s kostima značajno su povoljniji od otkoštenih, a uz ovaj trik možete ih sami pripremiti za dalju upotrebu.
- Ušteda vremena: Jedan potez noža dovoljan je za savršeno otkoštano meso.
- Kvalitetan rezultat: Meso ostaje netaknuto i spremno za sve kulinarske ideje.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari