aktuelno

Uštedite novac i vreme u kuhinji: Naučite kako da odvojite kost iz bataka i karabataka u samo jednom potezu (VIDEO)

27.11.2024

14:14

0

Autor: V. I.

Profesionalni kuvar podelio video u kojem je prikazano kako da skinete kosku za pet sekundi

Uštedite novac i vreme u kuhinji: Naučite kako da odvojite kost iz bataka i karabataka u samo jednom potezu (VIDEO)
Copyright Freepik

Pileći batak i karabatak su odavnina omiljeni izbor mnogih gurmana. Ovi delovi piletine ne samo da su najsočniji i najukusniji, već su i pristupačniji u poređenju s nekim drugim delovima mesa. Međutim, sigurno ste primetili da su otkošteni batak i karabatak skuplji od onih s kostima. Zašto biste plaćali više kada otkoštavanje možete uraditi sami, brzo i lako?

U ovom tekstu otkrivamo jednostavan trik koji će vam omogućiti da kost izvadite iz bataka i karabataka za samo pet sekundi, u dva poteza. U priloženom video-snimku, profesionalni kuvar demonstrira kako to možete uraditi u jednom potezu noža, bez imalo muke. 

Naravno, pre svega, osim pilećeg mesa, neophodan vam je i oštar nož.

Savršen izbor za kuvanje

Pileći batak i karabatak su najsočniji delovi piletine, idealni za pripremu brojnih jela. Kada ih sami otkoštate, otvaraju vam se brojne mogućnosti za pripremu:

 

Prednosti ovog trika

  • Ušteda novca: Batak i karabatak s kostima značajno su povoljniji od otkoštenih, a uz ovaj trik možete ih sami pripremiti za dalju upotrebu.
  • Ušteda vremena: Jedan potez noža dovoljan je za savršeno otkoštano meso.
  • Kvalitetan rezultat: Meso ostaje netaknuto i spremno za sve kulinarske ideje.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike