
Recept dana: Ragu od dva karabataka, jeftino a ukusno jelo za kraj meseca, kad novčanik utanji
Ovo jelo vole i mladi i stari, posluži uvek kad zafali inspiracije

Dobri sosovi od mesa sa testeninom, pirinčem ili njokima uvek su dobitna kombinacija kad treba da se nahrani veća porodica, a upravo je ovo recept za jedan od njih. Najbolje od svega, za pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka, koje, ako redovno idete na pijacu po sezonske namirnice, sigurno već imate u kuči. Dodajte još samo jednu ćuretinu ili dva pileća katabataka i spremni ste za kuvanje.
Pošto komad mesa treba da se otkine, obavezno sačuvajte kožu i kosti i uz dodatak šargarepe, celera, peršuna i luka od njih napravite bujon. Ako nemate vremena za kuvanje bujon, kosti i kožu uvek možete staviti u zamrzivač i koristiti ih po potrebi.
Freepik
Prilikom kuvanja testenine obavezno sačuvajte malo vode u kojoj se kuvala i dodajte je u sos, biće još ukusniji . Na kraju sve zajedno pospite sirom po želji i još toplo poslužite uz činiju zelene salate.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 2 pileća karabataka (ili 1 ćureći)
- 2 šargarepe
- 1 mali komad korena celera
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml belog vina
- 100 ml bujona
- začini po želji: origano, timijan, lovorov list
- 50 g putera
- ulje za dinstanje
- grančica peršuna
- 500 g testenine
- so, biber
Priprema:
1 Meso isecite na kockice u propržite malo ulja. Držite toplo sa strane.
2. U istom tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte celer i šargarepu isečene na kockice.
3. Kada malo omekšaju, vratite meso.
4. Sipajte vino i kuvajte dok alkohol ne ispari a sos se redukuje.
5. Ako treba , ulijte malo bujona.
6. Posolite, pobiberite i dodajte začine.Ubacite pute, promešajte i dodajte seckani peršun.
7. U međuvremenu skuvajte testeninu i pomešajte je sa raguom.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari