
Recept dana: Najlakši božićni kolačići - pripremite ih za samo 20 minuta i obradujte svoje najmilije!
Toliko se lako spremaju, da vam i deca mogu pomoći

Praznici donose mnoge radosti, a pečenje kolačića postalo je nezaobilazna tradicija u mnogim porodicama.
Kuhinja se puni neodoljivim mirisima poslastica, a njihova priprema vam pruža priliku za stvaranje nezaboravnih trenutaka, pogotvo sa mališanima.
Bez obzira na to da li se pridržavate porodičnoj recepturi ili tražite nove ideje, brz i zdrav recept za božićne kolačiće može biti savršen način da obogatite prazničnu trpezu.
Ovaj recept, koji je jednostavan za pripremu, donosi kombinaciju ukusa i zdravih sastojaka, zbog čega je idealan za sve ljubitelje slatkiša čak i tokom posta.

Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
Za kolačiće:
- 220g običnog ili integralnog brašna
- 30g kakao praha
- 90g braon šećera
- 60g hladne vode
- 60g suncokretovog ulja (ili bilo kojeg biljnog ulja)
- 1 kašičica praška za pecivo
Za glazuru:
- 120g šećera u prahu, prosejanog
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica vode

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 190°C.
2. U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Ostavite sa strane.
3. U drugoj posudi pomešajte vodu i ulje, dodajte šećer i dobro izmešajte dok se ne rastvori.
4. Pomešajte tečne i suve sastojke, pa mesite dok ne dobijete glatko testo.
5. Razvaljajte testo na blago pobrašnjenoj površini na debljinu od pola centimeta. Isecite kolačiće prazničnim modlama i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Pecite kolačiće oko 12 minuta i ostavite ih da se ohlade.
7. Za glazuru, pomešajte šećer u prahu, limunov sok i vodu, i dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, koja nije previše tečna.
8. Ukrasite kolačiće prema želji, koristeći kesicu za dekorisanje.
9. Ostavite kolačiće da se osuše barem dva sata pre nego ih stavite u hermetički zatvorenu posudu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari