
Recept dana: Posni medenjaci - zasladite prazničnu atmosferu jednostavnom poslasticom koja je gotova za 20 minuta
Za savršen užitak u postu

Za pravoslavni Božić i Badnje veče, kada je vreme za okupljanje porodice i deljenje posebnih trenutaka, ništa ne doprinosi svečanoj atmosferi kao miris sveže pečenih medenjaka.
Ovi posni medenjaci sa cimetom savršen su izbor za sve koji žele da uživaju u prazničnim poslasticama, ali u skladu sa postom.
Sa bogatstvom arome cimeta i blago slatkim ukusom, ovi medenjaci su pravi praznični hit.
Pripremaju se brzo i jednostavno, a njihova mekana tekstura i prelep miris će vas podsetiti na sve čari Božića.
Bilo da ih služite uz šolju toplog čaja ili kao slatku užinu, ovi kolači će uneti dodatnu dozu radosti u vaše praznične dane.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 11 kašika ulja
- 11 kašika vode
- 11 kašika šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašika cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 500 g brašna

Priprema:
1. U velikoj posudi sjedinite sve sastojke: ulje, vodu, šećer, med, cimet, prašak za pecivo i brašno. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine u glatko testo.
2. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini do debljine od oko 1 cm.
3. Pomoću čaše isecite medenjake i pažljivo ih stavite u pleh koji ste prethodno podmazali sa malo ulja i posuli brašnom.
4. Pecite medenjake u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
5. Po želji, kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu i poslužite uz šolju omiljenog čaja ili kafe.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari