aktuelno

Recept dana: Mus od mlečne čokolade i lešnika - nekoliko sastojaka, malo strpljenja i dobićete pravi glamur u čaši

08.01.2025

07:44

0

Autor: A. M.

Niko mu neće odoleti

Recept dana: Mus od mlečne čokolade i lešnika - nekoliko sastojaka, malo strpljenja i dobićete pravi glamur u čaši
Copyright Profimedia

Zamislite trenutak kada se prvi put dotaknete kašičicom savršeno kremasti čokoladni mus, čiji bogati ukus čokolade će preplaviti sva vaša čula u momentu kada ga okusite.

Svaki zalogaj otkriva iznenadnu hrskavost pečenih lešnika, koji sa svojom toplom, orašastom notom savršeno upotpunjuju vazdušasti mus.

A između sloj luksuznog čokoladnog ganaša koji ih spaja u jedno, stvarajući harmoniju koja će vas uputiti na putovanje kroz svet užitaka.

Ovaj desert nije samo ukusan, već je on prava čokoladna fantazija koja donosi savršenstvo u svakom detalju.

Bilo da ga pripremate za posebnu priliku ili kao nagradu sebi nakon napornog dana, ovaj mus od mlečne čokolade i lešnika je poslastica koja će zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce.

Nećete moći da odolite ovom jednostavnom, ali luksuznom desertu.

Recept dana: Mus od mlečne čokolade i lešnika - nekoliko sastojaka, malo strpljenja i dobićete pravi glamur u čašiProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • 15 minuta (+2 sata hlađenja)

Sastojci:

Za mus:

  • 200g mlečne čokolade
  • 60 ml mleka
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 25 g pečenih lešnika, sitno iseckanih
  • 240 ml slatke pavlake

Za ganaš:

  • 60g mlečne čokolade
  • 60 ml slatke pavlake
  • 2 kašike namaza od lešnika (kao što je Nutela)

Za dekoraciju:

  • 25g krupno iseckanih lešnika
Recept dana: Mus od mlečne čokolade i lešnika - nekoliko sastojaka, malo strpljenja i dobićete pravi glamur u čašiPexels
 

Priprema:

1. Otopite mleko i čokoladu na pari, pa dodajte vanilu i iseckane lešnike. Ako je smesa topla, ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi.

2. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Pažljivo pomešajte polovinu umućene pavlake sa ohlađenom čokoladnom smesom, a zatim dodajte preostalu pavlaku. Lagano sjedinite sve dok smesa ne postane glatka. Raspodelite mus u čaše ili male činije.

3. Za ganaš, u maloj šerpi zagrejte pavlaku dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu i ostavite da odstoji jedan minut bez mešanja. Zatim, nežno mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte kremasti namaz od lešnika i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi, a zatim je ravnomerno rasporedite po musu.

4. Pospite grubo iseckane pečene lešnike preko musa i ganaša u svakoj čaši. Stavite desert u frižider da se stegne najmanje 2 sata.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike