
Recept dana: Čokoladni mus od barenih jaja je desert koji prkosi logici, ali ne i ukusu - gotov je za 10 minuta
Iskoristite višak uskršnjih jaja na najslađi mogući način

Uskrs je prošao, gosti su otišli, a na stolu i u frižideru ostalo je na desetine barenih jaja. Zvuči poznato?
Možda ste već pravili rusku salatu, jaja punjena majonezom, salatu sa tunjevinom i sada ne znate šta biste više mogli da spremite sa njima?
Pre nego što odustanete i posegnete za kesom za smeće - stanite! Imamo rešenje koje će vas istovremeno iznenaditi i oduševiti: čokoladni mus od barenih jaja.
Zvuči čudno? I jeste - dok ne probate. Ovaj desert spaja naizgled nespojivo: kuvana jaja, tamnu čokoladu i mleko u neodoljivo svilenkastu, čvrstu i punu čokoladnu kremu.
Bez pečenja, bez sirovih sastojaka i sa malo šećera - a ukus kao iz najfinije poslastičarnice.
Najlepše od svega? Mus se priprema za 10 minuta, a efekat je takav da niko neće ni posumnjati da glavni sastojak dolazi iz vaše uskršnje korpe.

Vreme pripreme:
- 10 minuta
Sastojci:
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 200 g tamne čokolade (najbolje 70% kakaa)
- 100 ml mleka (ili biljnog napitka)
- 2 kašike meda ili šećera u prahu (ili više po ukusu)
- 1 kašičica vanila arome
- Prstohvat soli
- 100 ml slatke pavlake (za dekoraciju - opcionalno)
- Rendana čokolada ili kakao prah za posipanje

Priprema:
1. Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj (u kratkim intervalima uz mešanje). Ostavite da se prohladi.
2. U blenderu pomešajte kuvana jaja, mleko, med, vanilu i prstohvat soli. Miksujte dok ne dobijete potpuno glatku smesu.
3. Dodajte istopljenu čokoladu u smesu i ponovo blendajte dok ne postane ujednačeno i svilenkasto.
4. Sipajte u male čaše ili činijice i ostavite u frižideru najmanje dva sata da se stegne.
5. Po želji, ukrasite umućenom pavlakom, čokoladnim listićima/komadićima ili pospite kakao prahom.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari