
Recept dana: Potaž od pečenog povrća - lagan i kremast obrok uz pomoć kojeg ćete oporaviti stomak od praznične gozbe
Organizam će vam biti zahvalan

Nakon svega što ste pojeli tokom prazničnih dana, vaš stomak zaslužuje odmor.
Ovaj potaž od pečenog povrća je upravo ono što vam treba - lagan, hranljiv i izvanredno ukusan.
Kombinacija šargarepe, paštrnaka, bundeve i krompira pečenih do karamelizacije donosi bogatstvo prirodnih ukusa, dok je kremasta tekstura savršen način da osvežite svoj organizam.
Dodajte malo jogurta i svežeg začinskog bilja, i uživajte u obroku koji je zdrav, ukusan i savršen za oporavak nakon prazničnog prejedanja.

Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 1 crveni luk, isečen na 8 kriški
- 300 g isečene šargarepe
- 300 g isečenog paškanata
- 300 g očišćene i isečene bundeve
- 1 mali isečen krompir
- 2 čena belog luka
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1.3 l vruće povrtne supe
- grčki jogurt
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna, za serviranje (po želji)

Uputstvo:
1. Zagrejte rernu na 200°C (180°C sa ventilatorom). Stavite svo povrće u pleh za pečenje. Začinite solju i biberom i prelijte sa maslinovim uljem i sve dobro promešajte.
2. Pecite 30-35 minuta, okrećući povrće na pola pečenja, dok ne postane mekano i ne počne da karamelizuje.
3. Prebacite pečeno povrće u veliku šerpu, prelijte vrućom supom i kuvajte još pet minuta. Zatim, sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki potaž.
4. Poslužite je sa kašičicom jogurta, peršunom i malo sveže mlevenog crnog bibera.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari