
Recept dana: Pohovane punjene palačinke
Počastite sebe, vikend je

Ne morate baš non-stop da razmišljate o kalorijama, vikend je i možete da se opustite i dopustite sebi bar malo zadovoljstva. Pripremali smo za vas slatke američke palačinke i proteinske palačinke, a sada su na red došle slane, punjene i pohovane.
MOŽETE DA PRIPREMITE I: Recept dana: Pileća džigerica u slaninici
Sastojci:
- 10 pečenih slanih palačinki
- 300 g pilećeg filea
- 100 g šunke
- 300 g gaude (bilo kog sira koji se fino topi)
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 100 g glatkog brašna
- 150–200 g prezli
- ulje za prženje
Priprema
1. Ispecite slane palačinke na uobičajen način.
2. Pre nego što počnete da punite palačinke, ispecite šnicle pilećeg filea na tiganju, te ih isecite na trake.
3. Gaudu narežite na malo deblje i duže listove.
4. Na jednu palačinku namažite pavlaku, preko stavite dve šnite šunke i nekoliko traka piletine, pa a na sredinu stavite list gaude.
5. Prvo preklopite krajeve svake palačinke, a zatim ih čvrsto urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
6. Urolane palačinke uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u prezle.
7. U dublju šerpu sipajte ulje ili drugu masnoću na kojoj ćete pohovati palačinke. Kada se masnoća zagreje, stavljajte palačinke u šerpu i pecite prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok na dobiju zlatnožutu boju.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari