
Recept dana: Kikiriki štanglice sa dve vrste čokolade spremne za manje od pola sata
Najbolji i najbrži recept za sitne kolače je ovaj za kikriki štanglice

Spremanje kolača ne mora da zahteva komplikovanu pripremu i vaše vrsno kulinarsko umeće da biste očarali goste. Ovo je kolač koji vaši prijatelji neće moći da prestanu da jedu.
Podloga je od kikirikija i susama, a zatim se prelije prvo crnom čokoladom, pa kada okrenete kolač i belom.
Priprema je toliko jednostavna da možete i sat vremena pred slavu da pripremite, ako vidite da vam fali još kolača.
Sastojci:
400 g kikirikija
200 g susama
8-9 kašika meda
200 g bele čokolade
200 g crne čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Kikiriki usitnite u blenderu, a zatim i proprženi susam. Pomešajte i dodajte med u tu smesu. Dobro sjedinite, pa sipajte u pleh obložen pek papirom. Utisnite čašom.
Istopite crnu čokoladu sa 2 kašike ulja i sipajte preko kolača. Ostavite jednu kašiku glazure za dekoraciju.
Ohladite u frižider, a zatim okrenite kolač i prelijte sa belom čokoladom koju ste istopili sa dve kašike ulja.
Išarajte crnom čokoladom i stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari