
Vlasnik restorana ispunio poslednju želju bolesne žene: Putovao je šest sati kako bi joj spremio omiljeno jelo
Na zahtev jednog brižnog zeta da dobije recept, Stiv Ču iz Baltimora je odgovorio da će doći i njegovoj tašti spremiti sveže jelo

Vlasnika restorana u Baltimoru, Stiv Ču, je u četvrtak jedan brižni zet preko mejla zamolio za recept predjela od brokolija kako bi mogao da ga pripremi tašti koja je u terminalnoj fazi raka i koja živi u Vermontu.
Stiv je dao bolji predlog:
-Hvala što ste se obratili. Želeli bismo da se vidimo u Vermontu i učinimo da vam jelo bude sveže.
Zet, Brendon Džons, je bio zapanjen:
-Uzvratio sam mejlom i rekao:„ Znate li da o Vermontu pričamo, zar ne? To je šest sati vožnje.
Ali Stiv je odgovorio:
-Nema problema. Recite nam datum, vreme i lokaciju i bićemo tamo.
Džons i njegova supruga Rina pripremali su se tog vikenda da odu da posete Rininu majku, koja je u završnoj fazi raka pluća i prekinula je lečenje u decembru kada je dobila dijagnozu.
-Tokom poslednjih pet ili šest godina, svaki put kad je posetila Baltimor, prvo mesto na koje je želela da ode bio je restoran „Ekiben“ u Fels Pointu kako bi mogla da naruči brokoli tempuru prelivenu svežim začinskim biljem, lukom isečenim na kockice i fermentisanim sirćetom od krastavca, rekao je Brendon Džons.
-Ona voli to jelo i stvarno sam želeo da ga proba još jednom, rekao je Džons.
-Zapravo, kad sam se spremala u petak da se odvezem do Vermonta, nazvala sam mamu da vidim da li želi da ponesemo nešto posebno i ona je u šali rekla: „Tempura brokoli!“, rekla je njena ćerka Rina.
Sledećeg dana, 12. marta, Ču je nakon posla u svoj kamion stavio šporet i frižider napunjen sastojcima za tempuru brokoli, a zatim se sa svojim poslovnim partnerima Efremom Abebeom i Džoom Anonuevom uputio prema Vermontu.
-Za mene je bila velika čast što sam mogao da pomognem u ispunjavanju porodičnih želja. Ovdje se radi o njoj, a ne o nama. U ovome je bilo puno dobre, pozitivne energije.
Pročitajte i ovo:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari