
Recept dana: Kevin božićni kupus sa dimljenom kolenicom lepi se za prste i dušu
Ovo jelo u drugi plan baca i pečenje i sarmu

Iako za božićni ručak svaka kuća ima svoj specijalitet, veliki broj domaćica za ovaj dan - jednom godišnje - sprema božićni kupus sa dimljenim mesom: butkicom, kolenicom, slaninicom, rebarcima... šta ima u kući i pri ruci.
Koliko je to ukusno znaju svi kojima bez ovog jela nema božićne trpeze.
On se malo duže kuva, a za neke ljude je on zvezda praznične trpeze.
Budući da je malo kaloričniji, imate vremena do kraja januara da vodite računa šta jedete.
Pročitajte još:
Naš recept se već mnogo puta potvrdio i u drugi plan stavio sve druge božićne đakonije. Isprobajte ga i vi.
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 dimljena svinjska butkica
- 1 sirova šnita paufleka
- 1 šnita suve slanine (ako imate)
- nekoliko suvih rebara (ako imate)
- 1 glavica crnog luka
- so prema ukusu
- biber
- lovorov list
- kašika svinjske masti
- 1 kašika aleve paprike
Priprema
1. U dubljem loncu otopite mast i na njoj propržite pauflek, a zatim dodajte lovorov list i kašiku aleve paprike.
2. Kupus operite i iscite na krupne komade, pa ga poređajte preko paufleka. Na kupus stavite u vreloj vodi opranu butkicu, a preko nje još jedan red kiselog kupusa.
3. Dodajte iseckani crni luk i nalijte sa 300 ml vode. Poklopite i kvajte tri sata na tihoj vatri.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari