
Recept dana: Italijanska musaka - skoro kao naša, sa jednim dodatkom koji se topi u ustima i izgledom koji oduševljava (VIDEO)
Pripremite se na eksploziju ukusa

Bilo da volite srpsku, grčku ili tursku musaku, znate da je u pitanju jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa.
Ukus, odnosno način pripreme, razlikuje se od zemlje do zemlje. Primera radi, Grci koriste patlidžan, dok Italijani prave musaku slično kao mi, s tim da oni u mleveno meso dodaju i papriku.
Takođe, ono što Italijani urade, jeste da u sredinu dodaju sir, koji se razvlači nakon što se istopi. Recept za italijansku musaku je vrlo jednostavan, a osim što je preukusna, izgledaće kao prelepa slana torta.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1/2 paprike
- 1 kašika paradajz paste
- 1 čen belog luka
- 50 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- peršun
- 1 kašičica slatke paprike
- maslinovo ulje

Priprema:
Isecite krompir na kockice i obarite ga kratko da omekša. Propržite sitno seckan crni i beli luk i papriku, u tiganju. Kada povrće bude omekšalo, dodajte mleveno meso. Sve posolite, pobiberite, a zatim pospite začinskom paprikom, a pred sam kraj dodajte paradajz pastu i promešajte. Ostavite još 2-3 minuta i sklonite sa vatre. Umutite jaja, pa ih posolite i dodajte seckani peršun. Stavite pek papir na tanku limenu tepsiju, pa preko stavite okrugli obruč. Uljem premažite dno i ivice, a zatim stavite kuvani krompir koji ste procedili i to pola količine. Preko njega sipajte malo jaja, a zatim i meso. Zatim poređajte sečeni sir i rasporedite preostali krompir i prelijte ga jajima. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari