
Recept dana: Čokoladna trilogija ili triolada – torta sa tri vrste čokolade za sve koji ne priznaju poslastice bez ove namirnice
Čokoljupci će se samo smejuljiti

Triolada ili čokoladna trilogija je raskošna torta sa tri vrste čokoladnog krema i tananim sočnim biskvitom.
Pravi se brzo i jednostavno, a ukus joj je toliko očaravajuć da sa njom ne možete da pogrešite.
Deca i ljudi koji vole čokoladne torte smeškaju se i brkom i očima dok jedu ovo slojevito zadovoljstvo.
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci
Za koru
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 1/2 bočice ekstrakta ruma (ne mora)
Za beli fil
- 250 g bele čokolade
- 125 ml slatke pavlake
- 1 želatin
- 275 ml slatke pavlake
Za mlečni deo
- 200 g mlečne čokolade
- 125 ml pavlake za šlag
- 1 želatin
- 175 ml slatke pavlake
Za tamni deo
- 200 g crne čokolade
- 125 ml pavlake za šlag
- 1 list želatina
- 125 ml slatke pavlake
Za sirup za koru
- 50 g šećera
- 50 ml vode
- 1/2 bočice ekstrakta ruma (opciono)
Priprema:
1. Umutite belanca sa tri kašike šećera. Pomešajte žumanca sa uljem i rumom, te sipajte ovu smesu preko belanaca i mešajte varjačom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom i umešajte lagano u prethodnu smesu. Pecite koru na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite da se skroz ohladi pa je zalijte sirupom koji pravite tako što pomešate šećer i vodu i stavite da provri, sklonite sa vatre i dodate rum.
2. Sva tri fila se prave na isti način, samo svakom dodajete drugu čokoladu.
Pomešajte prvo 125 ml slatke pavlake sa izlomljenom čokoladom i zagrevajte da se otopi, a da ne proključa. Ostavite da se potpuno ohladi. Razmutite želatin sa 40 ml vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Kada odstoji polako ga zagrevajte da se skoz otopi, a da ne provri. Prohladite ga i umutite ostatak slatke pavlake i uzmite dve kašike pavlake i dodajte želatinu pa izmešajte da se sjedini.
Tu smesu istresite u čokoladni deo krema i izmešajte, pa onda sve zajedno istresite u umućenu slatku pavlaku.
3. Preko kore u kalupu nanesite najpre najtamniji fil, a potom mlečni i zatim beli. Ostavite tortu da se stegne, a zatim je dekorišite glazurom od čokolade, krupno rendanom čokoladom ili već kako vam drago.
Bon appetit!
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari