
Recept dana: Parisko pecivo s marmeladom i lešnicima zasladiće vam ovaj vikend
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ove kiflice će biti vaša šolja čaja... zapravo ješćete ih uz omiljeni čaj

Ove slatke kiflice možete da spremate za doručak, kao slatku užinu... kiflice očaravajućeg izgleda morate da pripremite dok još uključujete rernu, a to ćete činiti još malo.
Recept za ovu poslasticu našli smo na Instagramu justsweetsladjano i blogu sladjinikolacici, pa smo se povukli u kuhinju i evo se javljamo pošto smo sve pojeli.
Vreme pripreme:
- oko oko 90 minuta
Sastojci
Za testo
- 500 g brašna
- 20 g suvog kvasca
- 70 g šećera
- prstohvat soli
- 2 dl mleka
- 1 jaje
- 1 dl ulja
Za premazivanje
- 100 g maslaca sobne temperature
Za fil
- marmelada i mleveni lesnici
Priprema
1. U toplo mleko dodajte kvasac i šećera s kašikom brašna i ostavite da malo nadođe pokriveno. Posebno izuručite brašno i dodajte mu ostale sastojke i na kraju nadošli kvasac, pa zamesite fino glatko testo, pokrijte i ostavite sat vremena da naraste.
2. Istresite testo na dasku, premažite maslacem i presavite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata.
3. Razvijte testo što više možete i pravite pecivo
4. Premažite kiflice umućenim jajetom. Pustite da odstoje još 20 minuta u plehu pokrivene. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene. Pečeno pecivo pospite šećerom u prahu.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari