
Recept dana: Posna rafaelo torta pravi se bez pečenja, ređa po ukusu i pokriva sve prilike
Jedan fil od kokosa, a drugi od mlevenog keksa - prosto savršeno

Čuvenu rafaelo tortu možete da napravite i u posnoj verziji. Većina ljudi misli kako mora da se odrekne omiljenih poslastica u toku uskršenjeg posta, ali to nije slučaj sa posnom rafaelo tortom.
Danas postoje zamenske namirnice za skoro svaki proizvod, pa tako i u danima posta možete da uživate u slatkišima na koje ste navikli.
Jedna od takvih torti je upravo i rafaelo, jer retko ko odbija poslastice sa kokosom, a ova se i lako pravi. Umesto kora koristite keks, koji ćete premazati filom od pudinga i bele čokolade u koji se dodaje keks ili kokos.
Vreme pripreme:
- oko 35 minuta
Sastojci:
- 1 l sojinog mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 120 g margarina
- 100 g posne bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 180 g kokosa
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1 pakovanje posnog keksa
- sok od pomorandže
Priprema:
1. Pomešajte puding sa šećerom i 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko zagrejte i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
2. Umočite keks u sok od pomorandže i poređajte u kalup. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temeprature koji ste prethodno umutili.
3. Podelite smesu na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i dobro sjedinite. U kalup preko keksa sipajte prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Ostavite tortu preko noći u frižideru.
4. Možete da je ukrasite kokosom ili po vašoj želji.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari