
Tajna iskusnih domaćica: Pre nego što suvo meso stavite u pasulj, uradite jednu stvar da bi bilo mekano i ukusno
Dimljeno meso svakom jelu daje onaj poseban šmek, ali mora da bude zdravo i čisto, a za to postoji jedan trik

Neko voli vojnički pasulj, neko prebranac ili klot posni pasulj, a neko voli pasulj sa svim suvim mesom koje može da nađe u mesari.
A ukoliko spremanje pasulja ne može da prođe bez suvog mesa, uz jedan jednostavan trik biće savršeno mekano, toliko da će samo skliznuti sa kostiju, a pritom nećete morati da razmišljate o dimu kojeg se nagutalo.
Jedno od naših čuvenih jela jeste pasulj sa dimljenim mesom - a specijalitet je kada se u njega stavi suva butkica, suva rebarca, suva kolenica, suva slaninica - iliti celo sušeno prasence.
Profimedia
A da bi to meso bilo mekano, ukusno i pre svega zdravo, treba uraditi jednu stvar.
A evo i recepta za pasulj sa suvim mesom:
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g masti ili ulja
- so
- biber
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika suvog začina
- 1 list lovora
- 1 suva paprika
- peršunov list
- 300 g suvih rebara
- 300 g butkice
- 300 kolencice
- 100 g suve slaninice

Priprema
Pasulj potopiti uveče u hladnu vodu, mora da bude dovoljna količina da pasulj pri bubrenju ne upije svu vode i da ne ostane suv.
Ujutru ocedite vodu, pasulj staviti u veći lonac, nalijte hladnom vodom da ogrezne i kuvajte 10-15 minuta, pa ocedite vodu, nalijte vrelom vodom, dodati polovinu sitno seckanog crnog luka i ostaviti da kuva uz povremeno dolivanje tople vode.
Sve suvo meso potopite u vrelu vodu, pa stavite da se prokuva, a onda ga dodajte u lonac.
Kada je pasulj napola kuvan,Dodajte celu glavicu crnog luka, sušenu papriku, šargarepu, lovor i biber.
Zagrejte masnoću, dodajte brašno i pržite da blago porumeni, kada brašno porumeni, isključite ringlu, pa odmah dodati tucani i sitno seckani beli luk i papriku u prahu i sve dobro izmešajte.
Pasulj sa zaprškom prokuvati 10 minuta, isključite ringlu, izvadite meso, skinite ga sa kostiju pa ga vratite u lonac.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari