
Recept dana: Palačinke od tikvica, mogu se jesti same, a mogu se namazati, pa tek onda smazati
Doručak, ručak ili večera - vi birate

Kada vam ponestane ideja za nešto novo i neisprobano, mi ih uvek imamo. Nema osobe koja ne obožava palačinke, međutim, ove su nešto drugačije.
Palačinke od tikvica mogu biti bilo koji vaš obrok - brzinski doručak, ceo ručak ili njegov ukusan deo, kao i lagana večera.
Lako se spremaju, ne oduzima mnogo vremena, a ukus je - pa, savršen. Odlične su ako se jedu samo, a možete ih kombinovati i sa nekim dodacima.
Naši predlozi su tartar sos, pavlaka, šunka, paradajz ili sve to zajedno.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 450 g brašna
- 500 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 tikvica srednje veličine
- so, biber po ukusu
Priprema:
U posudu sipajte mleko, dodajte jaja, pa sve to umutite žicom.
Potom dodajte brašno u koje ste prethodno stavili i zamešali prašak za pecivo.

Ponovo sve izmešajte da smesa postane homogena. Dodajte po ukus so i biber.
Na kraju u testo izrendajte jednu tikvicu.
Opet sve pomešajte da se lepo sjedini.
Stavite malo ulja na tiganj da se zagreje. Sipajte smesu, kao što to radite za palačinke. Ispecite najpre jednu, pa drugu stranu.
Palačinke vadite na ubrus da se ocede.
Mažite, pa smažite!
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari