
Recept dana: Sočni mlinci sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka
Pratite ove korake i pripremite se da uživate u ovom izvrsnom jelu

Sočni pileći mlinci sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka savršen su izbor za ukusan obrok koji će oduševiti goste i ukućane. Ovaj recept kombinuje nežno meso pilećih filea sa bogatim ukusom pečuraka u kremastom umaku. Pileći mlinci upijaju sve arome i čine jelo izuzetno ukusnim i zadovoljavajućim. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočna i aromatična kombinacija.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 4 pileća filea, isečena na tanke trake
- 200 g pilećih mlinaka
- 250 g šampinjona, isečenih na šnite
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 luk, iseckan
- 2 kašike putera
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- 1 šolja pilećeg temeljca
- Sveži peršun, sitno iseckan
- So i biber po ukusu
Priprema:
1. U velikoj posudi, otopite 1 kašiku putera na srednjoj vatri. Dodajte pileće trake i propržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana. Prebacite piletinu na tanjir i ostavite je sa strane.
2. U istoj posudi, dodajte preostali puter, iseckani luk i beli luk. Dinstajte ih oko 2-3 minuta ili dok ne postanu mekani i blago zlatni.
3. Dodajte iseckane šampinjone u posudu i nastavite sa dinstanjem još 5 minuta, ili dok pečurke ne omekšaju i puste svoj sok.
4. U posebnoj činiji, pomešajte brašno sa malo pilećeg temeljca da biste napravili glatku pastu. Dodajte tu pastu u posudu sa pečurkama i promešajte da se sjedini sa ostalim sastojcima.
5. Postepeno sipajte preostali pileći temeljac i pavlaku za kuvanje u posudu, stalno mešajući kako biste dobili kremastu teksturu umaka. Kuvajte na srednjoj vatri oko 5-7 minuta, dok se umak ne zgusne.
6. Vratite propržene pileće trake u posudu sa umakom od pečuraka. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 2-3 minuta, dok se piletina potpuno ne zagreje.
7. U međuvremenu, pripremite pileće mlince prema uputstvima na pakovanju.
8. Servirajte pileće mlince sa aromatičnom piletinom i kremastim umakom od pečuraka. Pospite svežim peršunom po vrhu za dodatnu aromu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari