
Recept dana: Ukusna tajna vlaškog pilećeg paprikaša - ručak za celu porodicu
Ovaj vlaški pileći paprikaš ne samo da je veoma ukusan već i izuzetno zasitan

U Srbiji, domaća kuhinja je prava poslastica za sve turiste koji navrate. Raznoliki izbor jela bogatih začinima probudi sva čula, pa ne čudi što se mnogi rado vraćaju specijalitetima koje probaju u našoj zemlji.
Upravo za ljubitelje ovakvih ukusa, Srećna Republika donosi vam ekskluzivni recept za vlaški pileći paprikaš koji će vas osvojiti. Ovo kuvano jelo nije samo puno ukusa već i hranljivih sastojaka, sve što vam je potrebno u jednom tanjiru.
Sastojci:
- 4 pileća bataka i karabataka
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 do 4 čena belog luka
- 1 velika crvena paprika
- suvi začin, biber, so (po ukusu)
- 1/2 kašike dimljene crvene paprike
- 1/4 kašičice dimljene ljute paprike
- 1 do 2 kašike pačje masti
- 1 l domaćeg paradajza iz flaše
- 500 ml do 750 ml vrele pileće supe ili vode
- puna kašika pirea od paprike
- 2 lista lovora
Hladna zaprška:
- puna kašika brašna
- 100 g kiselog mleka
- 100 ml pileće supe
Priprema:
1. U šerpi zagrejte pačju mast (ili ulje po izboru). Dodajte pileće batake i karabatake koje ste prethodno očistili od viška masnoće. Nemojte skidati kožicu sa mesa. Rasecite meso kako biste ga odvojili od kostiju i propržite dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana.
2. Dodajte iseckani crni luk i beli luk. Poklopite i dinstajte zajedno dok luk ne omekša. Posolite, pobiberite i dodajte obe vrste paprike. Po potrebi dodajte kašiku supe ili vode.
3. Nalijte paradajz iz flaše, dodajte listove lovora i pire od paprike. Poklopite, smanjite temperaturu na osrednju i kuvajte 30 do 45 minuta, ili dok meso ne bude skuvano. Povremeno promešajte i dodajte tečnosti ako je potrebno.
4. Ako želite gušći paprikaš, dodajte nekoliko krompira.
5. U posebnoj činiji, umutite kiselo mleko, vodu i kašiku brašna dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte je u paprikaš i mešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.
6. Poslužite toplo, posuto sitno seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari