aktuelno

Recept dana: Ukusna tajna vlaškog pilećeg paprikaša - ručak za celu porodicu

20.08.2023

07:56

0

Autor: K. B.

Ovaj vlaški pileći paprikaš ne samo da je veoma ukusan već i izuzetno zasitan

Recept dana: Ukusna tajna vlaškog pilećeg paprikaša - ručak za celu porodicu
Copyright Profimedia

U Srbiji, domaća kuhinja je prava poslastica za sve turiste koji navrate. Raznoliki izbor jela bogatih začinima probudi sva čula, pa ne čudi što se mnogi rado vraćaju specijalitetima koje probaju u našoj zemlji.

Upravo za ljubitelje ovakvih ukusa, Srećna Republika donosi vam ekskluzivni recept za vlaški pileći paprikaš koji će vas osvojiti. Ovo kuvano jelo nije samo puno ukusa već i hranljivih sastojaka, sve što vam je potrebno u jednom tanjiru.

Sastojci:

  • 4 pileća bataka i karabataka
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 do 4 čena belog luka
  • 1 velika crvena paprika
  • suvi začin, biber, so (po ukusu)
  • 1/2 kašike dimljene crvene paprike
  • 1/4 kašičice dimljene ljute paprike
  • 1 do 2 kašike pačje masti
  • 1 l domaćeg paradajza iz flaše
  • 500 ml do 750 ml vrele pileće supe ili vode
  • puna kašika pirea od paprike
  • 2 lista lovora

Hladna zaprška:

  • puna kašika brašna
  • 100 g kiselog mleka
  • 100 ml pileće supe

Priprema:

1. U šerpi zagrejte pačju mast (ili ulje po izboru). Dodajte pileće batake i karabatake koje ste prethodno očistili od viška masnoće. Nemojte skidati kožicu sa mesa. Rasecite meso kako biste ga odvojili od kostiju i propržite dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svih strana.

2. Dodajte iseckani crni luk i beli luk. Poklopite i dinstajte zajedno dok luk ne omekša. Posolite, pobiberite i dodajte obe vrste paprike. Po potrebi dodajte kašiku supe ili vode.

3. Nalijte paradajz iz flaše, dodajte listove lovora i pire od paprike. Poklopite, smanjite temperaturu na osrednju i kuvajte 30 do 45 minuta, ili dok meso ne bude skuvano. Povremeno promešajte i dodajte tečnosti ako je potrebno.

4. Ako želite gušći paprikaš, dodajte nekoliko krompira.

5. U posebnoj činiji, umutite kiselo mleko, vodu i kašiku brašna dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte je u paprikaš i mešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte sve zajedno još 5 minuta.

6. Poslužite toplo, posuto sitno seckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike