
Recept dana: Pirinač sa sremušem i jajima, zaljubite se u svaki zalogaj
Uživajte u ovom zdravom i ukusnom jelu, koje kombinuje raznovrsne sastojke i arome

Ovaj ukusni recept donosi obrok koji je istinski izvor zdravlja. Sremuš, samonikla vrsta iz porodice luka, koristi se širom sveta kako u kulinarske, tako i u lekovite svrhe. U Srbiji, on je autohtona biljka koja raste, najčešće, u močvarnim šumama. Prema legendi, sremuš je toliko zdrav da je čak i medvedima potreban nakon zimskog sna kako bi očistili organizam.
Vreme pripreme:
- Otprilike 30 minuta
Sastojci:
- 2 veze (250 g) sremuša
- 200 g pirinča
- 400 ml vode
- 4 jajeta
- Kašika maslaca
- Kašika zelenih maslina
- Kašika rendanog parmezana
- So i biber po ukusu

Priprema:
1. Očistite pirinač, operite ga i skuvajte u posoljenoj vodi. Pred kraj kuvanja dodajte maslac i rendani parmezan, te začinite solju i biberom po ukusu.
2. Isperite sremuš i sitno ga iseckajte. Prelite ga vrelom vodom, a potom procedite.
3. Pomešajte sremuš sa skuvanim pirinčem. Iseckane zelene masline takođe dodajte u smesu.
4. U posebnom tiganju, ispržite jaja "na oko".
5. Poslužite pirinač sa sremušem i jajima zajedno kao obrok.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari