
Recept dana: Lovačka salata, pikantna i začinjena zimnica koja se savršeno slaže uz meso
Za one koji ne vole ljuto postoji i blaža varijanta

Vreme je za ostavljanja zimnice, a naš predlog je da ove godine uz ajvar i slatko od šljiva u kreču ostavite i lovačku salatu.
Odličan je prilog uz mnoga jela, a naročito uz pečeno meso.
Inače, lovačka salata je jedna od poznatijih zimnica, a sastoji se prvenstveno od paprike, šargarepe i paradajza. Ime je dobila zbog pikantnog i ljutkastog ukusa koji se može osetiti, ali i pretpostavke da lovci vole ljuta i začinjena jela.
Ako niste ljubitelj ljute paprike, osim te varijante, možete da napravite i blažu. Ni sa jednom nećete pogrešiti. A mi imamo recept kako se pravi.
Vreme pripreme:
- 180 minuta
Sastojci:
- 2 kg paradajza
- 3 kg mešane paprike (zelene, zute i crvene)
- 1/2 kg šargarepe
- nekoliko feferona (ako volite ljuto)
- nekoliko čena belog luka
- 2 dcl ulja
- 3 dcl sirćeta
- 1 veća kašika soli
- 150 g šećera
- 1 manja kesica bibera ili količina po ukusu
- 2-3 lovorova lista
- 1 konzervans
Priprema:
Paradajz blanširati i oguliti, te ga narezati na manje komadiće ili samleti u mašini za mlevenje mesa.
Papriku oprati, očistiti od semenki i narezati na sitne kockice.

Šargarepu oljuštiti i narezati na sitne kockice.
Paradajz, papriku, šargarepu, feferone i beli luk staviti u veću šerpu da se kuva i kuvati dok ne omekša.
Zatim dodati sve ostale sastojke osim konzervansa. Sve zajedno kuvati oko 40 minuta.
Na kraju dodati i konzervans.
Dok je još vruće sipati u tegle, odmah zatvoriti tegle. Tegle dobro ušuškati najbolje u ćebe i tako ostaviti da se ohlade.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari