
Recept dana: Čizkejk sa pomorandžom, isprobajte zavodljivi spoj slatkog i osvežavajućeg
Ovaj osvežavajući čizkejk sa pomorandžom će oduševiti vas i vaše goste

Čizkejk, dugogodišnja omiljena poslastica, pravi se na različite načine, bilo da želite posnu ili mrsnu verziju. U nastavku vam donosimo recept za lagan i osvežavajući čizkejk sa pomorandžom.
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta, plus vreme hlađenja u frižideru
Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 50 ml soka ili mleka
- 300 g nemasnog i neslanog krem sira
- 300 g slatke pavlake
- 150 ml ceđenog soka od pomorandže
- 100 ml ceđenog soka od limuna
- 170 g šećera u prahu
- 6 listova belog želatina
- 2 dl proceđenog soka od pomorandže
- 1 kašičica šećera
- 3 lista belog želatina

Priprema:
1. Pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom i toplim mlekom. Napravite koru i utisnite je na dno kalupa za čizkejk. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.
2. Potopite želatin u hladnu vodu i ostavite pet do sedam minuta. Zagrejte malo soka od pomorandže, uklonite sa šporeta i rastvorite želatin u soku. Dobro promešajte da se želatin rastvori, zatim dodajte ostatak soka.
3. Pomešajte krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu, pa polako dodajte sok sa rastvorenim želatinom. Stavite kremu na podlogu od keksa i dobro poravnajte. Vratite u frižider da se stegne.
4. Za preliv, zagrijte sok od narandže, dodajte pulpu i rastvoren šećer (prethodno rastvoren u malo soka) i kuvajte dva minuta. Skinite sa ringle, pa u vrućem soku rastvorite želatin koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi i ocedili. Ostavite da se ohladi.
5. Prelijte kremu voćnim prelivom od narandže. Vratite u frižider da se dobro stegne.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari