
Pecivo u obliku zečića ukrasiće vašu prazničnu trpezu: Izgleda neodoljivo, a pravi se lako (RECEPT/VIDEO)
Najviše će im se radovati najmlađi

Bliži nam se najradosniji hrišćanski praznik i domaćice uveliko pripremaju đakonije koje će sutra izneti na trpezu za svoje najmilije.
Naći će se tu slana i slatka jela, sigurno neki domaći hleb, a možda i peciva.
Mi znamo za preslatko pecivo koje će zasigurno ukrasiti vašu trpezu, a verujemo i oduševiti sve, pogotovo najmlađe.
Kako se motiv zeca provlači kroz uskršnje običaje, pokušajte da napravite pecivo u obliku zečića.
Pravi se jednostavno, a ukusno je i dekorativno. Testo je gotovo očas posla jer se muti mikserom, a nije komplikovano ni dočarati oblik zeca.
Svog zekana od testa možete punite džemom ili eurokremom, a možete da ostane i prazan.
Sastojci za pecivo u obliku zeca:
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 100 g šećera
- 100 g mekog putera
- 1 jaje
- 10 g soli
- 1 kašičica suvog kvasca
Za premazivanje:
- 1 jaje

Kako se prave?
Za testo u posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac.
Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.
Potom treba da oblikujete zeke.
Najpre podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta.
Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite joj krajeve, jedan kraj kraće, drugi duže. Veći deo zmijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep.
Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice.
Za oko možete koristiti biber ili komadić čokolade.
Ponovite sa preostalim lopticama.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari