
Recept dana: Lazanje sa pečurkama, spoj savršene testenine i aromatičnih gljiva
Savršena kombinacija testenine i obilja sočnih pečuraka čini ovaj recept za lazanje sa pečurkama pravim gastronomskim užitkom

Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna jelo oduševiće vaša nepca svojom bogatom aromom i punim ukusom. Priprema se lako, a rezultat je jelo koje će zadovoljiti čula i učiniti da se osećate kao pravi majstor italijanske kuhinje.
Vreme pripreme:
- Otprilike 45-60 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 400 g šampinjona
- 250 g mesnate slanine
- 300 g kačkavalja
- 50 g butera
- 3 pune kašike brašna
- 1 l mleka
- Malo muskatnog oraščića u prahu
- Po ukusu mešavina biljnog začina
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Isecite šampinjone na listove, a mesnatu slaninu na štapiće. U tiganju kratko propržite slaninu, zatim je ocedite od viška masnoće. Propržite šampinjone pa ih takođe ocedite od masnoće.
3. Otopite buter u šerpi srednje veličine, pa dodajte brašno i propržite. Postepeno dolivajte mleko neprestano mešajući, pa zakuvajte bešamel sos na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodajte muskatni oraščić i začinite po ukusu.
4. U manju tepsiju sipajte ulje pa dodajte dve kašike bešamel sosa i razmažite ga po celoj površini.
5. Stavite prvi list za lazanje, pa premažite sa malo bešamel sosa, pospite sa malo slanine, pečuraka i rendanog kačkavalja. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa korama, prelijte ih ostatkom sosa i pospite sirom.
6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sve dok kore ne omekšaju, a sir ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi 15 minuta pre sečenja i serviranja.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari