
Recept dana: Piletina u paradajz sosu, brz i ukusan obrok za svaku priliku
Piletina u paradajz sosu je jedno od onih jela koja se lako pripremaju, a izuzetno je ukusna

Ova jednostavna, ali bogata kombinacija sastojaka pruža pravu eksploziju ukusa koji će vas osvojiti. Idealno za sve prilike, ovo jelo je omiljeno među svim generacijama i odgovara različitim gastronomskim preferencijama.
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta
Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
- Malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- So i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema:
1. Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut.
2. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu.
3. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša.
4. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Krčkajte dok sos ne postane gust.
6. Dekorišite seckanim peršunom.
7. Služite piletinu uz prilog po želji.
Bon appétit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari