
Napravite grašak na nov, zdrav način i bez zaprške: Za to će vam biti potreban jedan sastojak koji obično ne stavljate u ovo jelo
Ovu zdravu namirnicu treba uvrstiti u svoj jelovnik

Bez obzira da li ste ljubitelj ovog jela ili ga pravite samo kada više ne znate šta da kuvate za ručak, treba da znate da je grašak zdrav i kao takav vrlo poželjan obrok.
Lagan je za stomak, može biti vrlo ukusan, a ne zahteva posebne kulinarske veštine.
Dovoljno je da uzmete kesu zamrznutog ili svežeg povrća, dodate ga u ključalu vodu, kuvate nekoliko minuta, zatim procedite i začinite.
Možda ste među onima koji ga pripremaju po tradicionalnom receptu.
Najpre izdinstate malo crnog i belog luka, dodajte šargarepu, zatim grašak, i kuvajte dok ne dođe vreme za zapršku. Nakon toga bogato zapržite, još malo kuvate, i jelo je spremno za serviranje.
Profimedia
Međutim, nutricionisti sada predlažu potpuno novu metodu koja ne uključuje zapršku.
Na toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak, poklopite i ostavite da se lagano dinsta na tihoj vatri u sopstvenoj tečnosti.
Puter je ključan sastojak u ovom receptu jer mu daje poseban ukus, a dodavanje kašike šećera naglasiće prirodnu slatkoću graška, pretvarajući ga u pravi delikates.
Pixabay
Nakon desetak minuta, možete dodati začine po želji. Beli luk i mirođija se posebno dobro slažu sa graškom. Ovakvim načinom pripreme graška zadržavate hranljive materije koje se inače gube kuvanjem u vodi.
Uz to, izbegavate štetne efekte prženog luka i zaprške na stomak i sistem za varenje. Ovako pripremljen grašak možete poslužiti uz meso, krompir, salatu...
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari