aktuelno

Recept dana: Domaće kiflice sa mašću - meke kao duša, tople kao majčin zagrljaj - nestaju u tren oka

09.10.2024

07:48

0

Autor: A. M.

Jednostavan recept koji obara sa nogu

Recept dana: Domaće kiflice sa mašću - meke kao duša, tople kao majčin zagrljaj - nestaju u tren oka
Copyright Printscreen/YouTube

Nema ničeg lepšeg od mirisa sveže pečenih kiflica koje se šire po kući, pogotovo kada su domaće i napravljene s ljubavlju.

Kiflice sa mašću su pravi klasik, savršen spoj hrskave spoljašnosti i mekane unutrašnjosti, idealne za sve prilike.

Bilo da ih poslužujete za doručak, užinu ili kao brzi zalogaj za iznenadne goste, ove kiflice će svakako osvojiti srca svih koji ih probaju.

U ovom receptu naučićete kako jednostavno i brzo pripremiti ovo ukusno pecivo.

Sa samo nekoliko sastojaka, možete stvoriti neodoljive kiflice koje možete puniti po želji – od slanih sa sirom i šunkom do slatkih kombinacija sa džemom ili čokoladom.

Priprema je jednostavna, a rezultat je uvek fantastičan. Pripremite se da vas obaspu komplimentima dok uživaju u sveže pečenom testu.

U nastavku vam otkrivamo sve korake kako da napravite ove neodoljive domaće kiflice. 

Recept dana: Domaće kiflice sa mašću - meke kao duša, tople kao majčin zagrljaj - nestaju u tren okaFreepik
 

Vreme pripreme:

  • Oko sat i po

Sastojci:

  • pola litre mleka
  • kašičica šećera
  • 1 kg brašna
  • 5 kašika masti
  • 2 jaja
  • 1 kašika soli (1/4 kašike soli i 1/2 kašike šećera za slatke)
  • 1 sveži kvasac
Recept dana: Domaće kiflice sa mašću - meke kao duša, tople kao majčin zagrljaj - nestaju u tren okaPrintscreen/YouTube
 

Priprema:

1. U mlakom zaslađenom mleku aktivirajte kvasac.

2. Umutite jedno jaje, dodajte mast i so, a zatim sve spojite sa aktiviranim kvascem i malo brašna. Dodajte ostatak brašna i zamesite testo.

3. Kada se testo udvostruči, ponovo ga premesite, dodajući još pola kašike masti (namažite ruke mašću dok mesite testo).

4. Ostavite da se još jednom digne, a zatim ga rastanjite i oblikujte kiflice po želji – slane ili slatke.

5. Premažite ih drugim, umućenim jajetom, po želi pospite susamom i stavite da se peku na teperaturi od 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike