
Recept dana: Domaće kiflice sa mašću - meke kao duša, tople kao majčin zagrljaj - nestaju u tren oka
Jednostavan recept koji obara sa nogu

Nema ničeg lepšeg od mirisa sveže pečenih kiflica koje se šire po kući, pogotovo kada su domaće i napravljene s ljubavlju.
Kiflice sa mašću su pravi klasik, savršen spoj hrskave spoljašnosti i mekane unutrašnjosti, idealne za sve prilike.
Bilo da ih poslužujete za doručak, užinu ili kao brzi zalogaj za iznenadne goste, ove kiflice će svakako osvojiti srca svih koji ih probaju.
U ovom receptu naučićete kako jednostavno i brzo pripremiti ovo ukusno pecivo.
Sa samo nekoliko sastojaka, možete stvoriti neodoljive kiflice koje možete puniti po želji – od slanih sa sirom i šunkom do slatkih kombinacija sa džemom ili čokoladom.
Priprema je jednostavna, a rezultat je uvek fantastičan. Pripremite se da vas obaspu komplimentima dok uživaju u sveže pečenom testu.
U nastavku vam otkrivamo sve korake kako da napravite ove neodoljive domaće kiflice.
Freepik
Vreme pripreme:
- Oko sat i po
Sastojci:
- pola litre mleka
- kašičica šećera
- 1 kg brašna
- 5 kašika masti
- 2 jaja
- 1 kašika soli (1/4 kašike soli i 1/2 kašike šećera za slatke)
- 1 sveži kvasac

Priprema:
1. U mlakom zaslađenom mleku aktivirajte kvasac.
2. Umutite jedno jaje, dodajte mast i so, a zatim sve spojite sa aktiviranim kvascem i malo brašna. Dodajte ostatak brašna i zamesite testo.
3. Kada se testo udvostruči, ponovo ga premesite, dodajući još pola kašike masti (namažite ruke mašću dok mesite testo).
4. Ostavite da se još jednom digne, a zatim ga rastanjite i oblikujte kiflice po želji – slane ili slatke.
5. Premažite ih drugim, umućenim jajetom, po želi pospite susamom i stavite da se peku na teperaturi od 200 stepeni oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari