
Najbolji sos za pastu na svetu: Ne čekajte, već brzo isprobajte ovaj recept koji je osmilila legendarna kuvarica Marčela Hazan
Otkrijte šta ga čini posebnim i kako jednostavnost može proizvesti izvanrednost

Pasta je definitivno jedno od najomiljenijih, ali i najzastupljenijih jela širom sveta.
Međutim, priprema domaće paste može vam pružiti podjednako zadovoljstvo kao i one koje naručujete u restoranima.
Profimedia
Doduše, istina je da izbor sosa može biti izazovan zbog velikog broja dostupnih recepata.
Mi imamo rešenje za vas. Zašto ne biste napravili sos koji nosi titulu najboljeg na svetu?
Ovaj recept objavljen u knjizi "Osnove italijanske kuhinje" osmislila je poznata kuvarica Marčela Hazan 1992. godine i zahteva samo tri sastojka: konzervu paradajza, luk i puter, uz dodatak soli.
Možda vam ovaj recept izgleda previše prosto, ali ponekad najjednostavniji sastojci razvijaju najbogatiji ukus.

1. Priprema je veoma jednostavna. Prvo, sve sastojke stavite u šerpu i kuvajte 45 minuta, bez seckanja.
2. U šerpu se stavljaju prepolovljen luk, paradajz i što više putera.
3. Nakon dodavanja soli, sve se lagano krčka na niskoj temperaturi. Iako će na početku izgledati kao vodena čorba od luka, strpljenje će rezultirati bogatim i ukusnim sosom.
4. Dok se sos krčka, možete pripremiti pastu. Odvojite malo vode u kojoj je skuvana, kako bi se uz nju pasta i sos bolje spojili.
5. Kada je sos gotov, izvadite luk i sve dobro promešajte.
Preporučljivo je da ovako pripremljenu pastu poslužite uz rendani parmezan, iako je odlična i bez njega.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari