
Recept dana: Čorba sa morskim plodovima, tanjir pun ukusa i topline - jednostavno se priprema, a još brže jede
Ako pripremate supu unapred, možete je čuvati u frižideru do tri dana i dodati plodove mora neposredno pre serviranja, što zahteva još dodatnih pet minuta kuvanja

Zamislite sebe kako sedite i uživate u tanjiru začinjene i tople čorbe u koju umačete parče hrskavog hleba, dok je napolju hladno i maglovito.
Uz ovaj recept za čorbu sa morskim plodovima, to može biti i baša realnost, a ne mašta.
Prava je poslastica za sve one koji žele da u toku posta uživaju u bogatstvu ukusa, bez previše komplikovanja u kuhinji.
Kombinacija svežeg povrća, plodova mora i začina stvara savršen balans koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
I što je najbolje? Priprema je jednostavna, a rezultat je impresivan. Ako želite da uživate u laganoj, a bogatoj čorbi koja će mamiti i najveće izbirljivce, ovo je recept za vas.
Pexels
Vreme pripreme:
- 1 sat i 15 minuta
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- mala glavica crnog luka, iseckanog
- 2 šargarepe, iseckane
- 2 štapića celera, iseckanog
- 1/2 male glavice komorača, sitno iseckane
- 1 čen belog luka, usitnjen
- 1 kašika paradajz pirea
- 120 ml suvog belog vina
- 250 ml povrtne supe
- 1 konzerva iseckanog paradajza (oko 400 g)
- 1 lovorov list
- 1/4 kašičice sušenog timijana
- 1/4 kašičice sušenog origana
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice mlevenih semenki komorača (po želji, tostirati i samleti)
- So i biber po ukusu
- 450-650 g zamrznute mešavine morskih plodova (odmrznutih i opranih, bez ljuski)
- Peršun za ukras

Priprema:
1. Odmrznite plodove mora i isperite ih.
2. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckani crnu luk, celer, šargarepu i komorač, pa pržite oko 5 minuta dok ne omekšaju.
3. Dodajte usitnjeni beli luk i paradajz pire, pa propržite još minut. Zatim dodajte belo vino i kuvajte dok se alkohol ne uvri i smesa postane gušća.
4. Dodajte supu, iseckan paradajz i začine. Pomešajte sve i pustite da se krčka na laganoj vatri, poklopljeno, oko sat vremena.
5. Kada je čorba gotova, dodajte odmrznute morske plodove i kuvajte još 10 minuta dok se ne skuvaju.
6. Supu poslužite uz iseckan peršun i dosta hrskavog hleba.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari