aktuelno

Recept dana: Čorba sa morskim plodovima, tanjir pun ukusa i topline - jednostavno se priprema, a još brže jede

21.12.2024

07:40

0

Autor: A. M.

Ako pripremate supu unapred, možete je čuvati u frižideru do tri dana i dodati plodove mora neposredno pre serviranja, što zahteva još dodatnih pet minuta kuvanja

Recept dana: Čorba sa morskim plodovima, tanjir pun ukusa i topline - jednostavno se priprema, a još brže jede
Copyright Pexels

Zamislite sebe kako sedite i uživate u tanjiru začinjene i tople čorbe u koju umačete parče hrskavog hleba, dok je napolju hladno i maglovito. 

Uz ovaj recept za čorbu sa morskim plodovima, to može biti i baša realnost, a ne mašta.

Prava je poslastica za sve one koji žele da u toku posta uživaju u bogatstvu ukusa, bez previše komplikovanja u kuhinji.

Kombinacija svežeg povrća, plodova mora i začina stvara savršen balans koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

I što je najbolje? Priprema je jednostavna, a rezultat je impresivan. Ako želite da uživate u laganoj, a bogatoj čorbi koja će mamiti i najveće izbirljivce, ovo je recept za vas.

Recept dana: Čorba sa morskim plodovima, tanjir pun ukusa i topline - jednostavno se priprema, a još brže jedePexels
 

Vreme pripreme:

  • 1 sat i 15 minuta

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • mala glavica crnog luka, iseckanog
  • 2 šargarepe, iseckane
  • 2 štapića celera, iseckanog
  • 1/2 male glavice komorača, sitno iseckane
  • 1 čen belog luka, usitnjen
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 120 ml suvog belog vina
  • 250 ml povrtne supe
  • 1 konzerva iseckanog paradajza (oko 400 g)
  • 1 lovorov list
  • 1/4 kašičice sušenog timijana
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice mlevenih semenki komorača (po želji, tostirati i samleti)
  • So i biber po ukusu
  • 450-650 g zamrznute mešavine morskih plodova (odmrznutih i opranih, bez ljuski)
  • Peršun za ukras
Recept dana: Čorba sa morskim plodovima, tanjir pun ukusa i topline - jednostavno se priprema, a još brže jedeFreepik
 

Priprema:

1. Odmrznite plodove mora i isperite ih.

2. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckani crnu luk, celer, šargarepu i komorač, pa pržite oko 5 minuta dok ne omekšaju.

3. Dodajte usitnjeni beli luk i paradajz pire, pa propržite još minut. Zatim dodajte belo vino i kuvajte dok se alkohol ne uvri i smesa postane gušća.

4. Dodajte supu, iseckan paradajz i začine. Pomešajte sve i pustite da se krčka na laganoj vatri, poklopljeno, oko sat vremena.

5. Kada je čorba gotova, dodajte odmrznute morske plodove i kuvajte još 10 minuta dok se ne skuvaju.

6. Supu poslužite uz iseckan peršun i dosta hrskavog hleba.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike