aktuelno

Hrskavi zalogajčići koji se prave za 20 minuta: Jednostavan recept za dekorativne jelkice od lisnatog testa uspeće baš svakom (VIDEO)

24.12.2024

14:12

0

Autor: V. I.

Uz minimalan trud, dobićete maksimalan efekat

Hrskavi zalogajčići koji se prave za 20 minuta: Jednostavan recept za dekorativne jelkice od lisnatog testa uspeće baš svakom (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Praznici su vreme kada mirisi iz kuhinje donose toplinu i radost u svaki dom, a izgled praznične hrane može biti jednako važan kao i njen ukus. Ako tražite ideju koja je i jednostavna i efektna, jelkice od lisnatog testa s parmezanom su pravi izbor. Ovaj dekorativni i ukusan recept lako će osvojiti goste svih uzrasta, bilo da ih pripremate kao predjelo, grickalicu uz piće ili deo svečane

Priprema je brza i laka, pa čak i oni koji se ne snalaze najbolje u kuhinji mogu sa lakoćom napraviti ove male jestive umetničke tvorevine. Sve što vam treba je malo mašte, nekoliko osnovnih sastojaka i praznično raspoloženje! Jelkice ne samo da izgledaju šarmantno, već nude i savršenu kombinaciju hrskavog lisnatog testa, kremastog parmezana i začinskog dodatka po želji. Evo kako ih možete pripremiti.

Idealne su za praznične zabave, a deca će uživati u njihovom pravljenju i ukrašavanju. Osim toga, kombinacija hrskavog testa, kremastog parmezana i pikantnog začina savršeno će se slagati sa prazničnim pićima, poput vina, kuvanog vina ili toplog čaja.

Ovaj recept za jelkice je dokaz da čak i jednostavni zalogaji mogu uneti prazničnu čaroliju na vaš sto. Pripremite ih i oduševite svoje goste.

Hrskavi zalogajčići koji se prave za 20 minuta: Jednostavan recept za dekorativne jelkice od lisnatog testa uspeće baš svakom (VIDEO)Profimedia
 

 

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa (2 lista)
  • 1 jaje (umućeno)
  • 1/3 šolje rendanog parmezana
  • čili papričice ili listići crvene paprike (opciono)
  • drveni ražnjići (dužine 12–15 cm)
  • različiti kalupi za kolače u obliku zvezde

Priprema:

1. Uključite rernu na 200°C i obložite pleh papirom za pečenje.

2. Razvucite lisnato testo i pomoću kalupa isecite zvezde različitih veličina.

3. Položite zvezde na pleh, lagano ih izbockajte viljuškom kako bi sprečili prekomerno narastanje.

4. Premažite ih umućenim jajetom i pospite rendanim parmezanom. Po želji, dodajte čili papriku ili listiće crvene paprike za boju i pikantnost.

5. Pecite zvezde 10-12 minuta, ili dok ne postanu zlatnosmeđe.

6. Nakon što se zvezde ohlade, nanižite ih na drvene ražnjiće, počevši od najveće prema najmanjoj, kako biste oblikovali jelkice.

7. Na vrh svake jelkice stavite jednu od najmanjih zvezdica okrenutu vertikalno, kao vrh jelke.

Saveti za najbolji rezultat

  • Ako želite dodatnu aromu, pre pečenja pospite zvezde sitno seckanim začinskim biljem poput ruzmarina ili timijana.
  • Za vizuelni efekat, koristite zvezde različitih veličina, kako bi svaka jelkica izgledala autentično.

 

 

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike