
Uskršnja šarena tabla: Poslastica koju svi mogu da naprave, a izgleda kao da je iz vitrine poslastičarnice
Čokoljupci će biti oduševljeni njome

U moru tradicionalnih kolača i torti, ponekad poželimo da praznična trpeza izgleda moderno, sveže i veselo. Upravo zato je uskršnja čokoladna tabla savršen izbor – ne samo zbog ukusa, već i zbog dekorativnog efekta koji osvaja na prvi pogled.
Ova poslastica u slojevima od crne i bele čokolade, ukrašena šarenim mrvicama, čokoladnim bombonicama i uskršnjim jajima, idealna je za sve generacije. Nema pečenja, nema komplikovanih koraka – a rezultat izgleda spektakularno.
Bilo da je pripremate za goste, za decu ili kao poklon upakovan u celofan – ova čokoladna tabla je prava praznična čarolija u tanjiru.
Vreme pripreme:
- 20 minuta (+ hlađenje sat i po vremena)
Sastojci:

- 200 g crne čokolade
- 200 g bele čokolade
Za dekoraciju čokolade:
- šarene čokoladne bombonice
- jestive mrvice
- izlomljen čokoladni keks
- žele bombone (opciono)

Priprema:
1. U manjoj šerpi sa duplim dnom (ili u običnoj šerpi na veoma niskoj temperaturi), polako istopite crnu čokoladu dok ne postane glatka i sjajna. Povremeno promešajte da ne zagori.
2. Na poslužavnik stavite papir za pečenje, pa preko njega ravnomerno izlijte istopljenu čokoladu.
3. Dok se crna čokolada hladi, istopite belu čokoladu na isti način. Kada se potpuno istopi, ostavite je da se prohladi 5 do 10 minuta – važno je da ne bude previše vrela kako ne bi istopila prvi sloj.
4. Nakon toga, pažljivo izlijte belu čokoladu preko ohlađene crne čokolade, poravnajte površinu špatulom ili kašikom i pripremite se za dekoraciju.
profimedia
5. Dok je gornji sloj još topao i mekan, pospite po površini izabrane dekoracije – mrvice, bombonice, izlomljeni keks, žele ili šta god volite.
6. Ovo je savršen trenutak da pustite mašti na volju i uključite i najmlađe. Dekorisanje je jednako zabavno kao i kasnije degustiranje!
7. Čokoladnu tablu ostavite da se potpuno ohladi na suvom i hladnom mestu – može i u frižider, ali najbolje je da bude pokrivena papirom da ne primi mirise.
8. Nakon sat vremena, kada se potpuno stegne, razlomite tablu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari