
Recept dana: Koh, brza poslastica velike sentimentalne vrednosti
Kad vam se jede nešto slatko - odmah

Jedan veoma star recept koji sve nas vraća u dobra stara vremena jeste koh. Kolač koji je skoro ritualno pravljen obično nedeljom posle podne ili svaki put kada bi ukućani poželeli nešto slatko odmah.
Toliko je prost i pristupačan, a tako dobar, da uopšte nema smisla što su ga proterale neke slične moderne poslastice.
Sastojci:
Za koru
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
- 6 kašika šećera
Priprema
1. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
2. Razbijtei jaja, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca dobro umutite mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodajte osam kašika šećera. Mutite mikserom da se šećer dobro sjedini. Dodajte žumanca i devet kašika griza, polako i pažljivo sve izmešajte špatulom, pa sipajte u podmazan i brašnom posut okrugli (20 x 35 cm) ili četvrtasti pleh.
3. Stavite u zagrejanu rernu i odmah smanjite temperaturu na 180 stepeni. Koh je gotov za oko 15 minuta.
4. Dok je koh još u rereni, kuvajte mleko za prelivanje zajedno sa šećerom i dve kesice vanilinog šećera.
5. Čim se ispeče, još vruć koh prelijte vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući. Ostavite da se dobro ohladi, tada je najlepši. Služite ga s voćem ili prelivom po želji.
Bon appetit!
možete da pripremite i ovo
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari