
Recept dana: Zasladite vikend sočnim čizkejkom sa suvim grožđem i prelivom od čokolade
Priprema je jednostavnija od klasičnog čizkejka, a ukus fenomenalan

Čizkejk sa dodatkom suvog grožđa i prelivom od čokolade je popularna i jednostavna poslastica. Priprema je brza i laka, a užitak zagarantovan. Najteže će vam biti da sačekate da se ispeče, jer je miris kolača neodoljiv.
Pripremite sastojke, kecelju i varjaču i krenite sa pripremom.
Sastojci:
- 500 g mladog sira
- 100 g maslaca
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 50 g suvog grožđa
- kora od 1 limuna
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- prstohvat soli
Glazura:
Pročitajte još:
- 50 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 3 kašike kakaa
- 5 kašika slatke pavlake
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca, pa u žumanca dodajte sir, maslac i šećer. Umutite štapnim mikserom da se dobije homogena smesa. Dodajte potom skrob, suvo grožđe, koricu limuna i ekstrakt vanile pa umešajte špatulom. U belanca dodajte prstohvat soli pa umutite mikserom. dodajte umućena belanca prethodnoj smesi pa dobro sjedinite špatulom. Smesu zatim izručite u kalup, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta na 160 stepeni.
Gotov kolač izvadite iz kalupa, okrenite naopačke i stavite na rešetku dok pripremate glazuru. Istopite maslac na šporetu ili u mikrotalasnoj, dodajte šećer i kako pa dobro sjedinite. Dodajte slatku pavlaku, umešajte pa prelijte kolač, piše Stvar ukusa.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari