
Recept dana: Baklava sa kokosom - odličan izbor za slavu
Za promenu, umesto sa orasima napravite sočnu baklavu sa kokosom

Baklava je tradicionalna poslastica koja je nezaobilazna na zimskim slavama. Može se praviti sa orasima, keksom, makom, šljivama, a sada i sa kokosom. Kombinacija je bezbroj, ali je ukus jednako savršen koju god da odaberete.
Takođe, možete je praviti u posnoj i mrsnoj varijanti.
Sastojci:
- kore za pitu
- 3 jaja
- 1 šolja (šolja od 200ml) šećera
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja jogurta
- 1 kesica prašaka za pecivo
- 200 g kokosovog brašna
Preliv:
- 800 ml vode
- 600 g šećera
- 2 kesice vanilin šećer
Priprema:
Skuvati preliv kako bi se malo ohladio.
Umutiti jaja i šećer žicom, dodati ulje, jogurt, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sve sjediniti.
Stavite jednu koru, premazati sa nekoliko kašika fila, stavite drugu koru i premazati je filom, staviti i treću premazati i urolati.
Ređati u pleh, premazan uljem. I tako sa ostalim korama dok se ne potroše i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Toplu baklavu preliti prohlađenim sirupom.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari