
Recept dana: Brzi čokoladni rolat, a zbog kombinacije omiljenih ukusa pravićete ga i češće nego što ste mislili
Možete da služite i na slavi, ali i da brzinski napravite kada vam se jede nešto slatko, jer je čokoladni rolat uvek dobro rešenje, pogotovo kad se pravi sa plazmom i nutelom

Spoj nutele i plazme za podlogu koju premažete pudinogom od vanile i na kraju prelijte čokoladom, jednostavno ne postoji bolja poslastica.
Sve omiljeni sastojci, a dodatni plus je to što se ne peče. Ne zadržavajte se puno u kuhnji kada lako i brzo možete da napravite kolač koji će nestati iz tanjira čim poslužite.
Ne postoji osoba koja ne voli namirnice sa spiska, a ako ste veći ljubitelj eurokrema od nutele slobodno zamenite.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevene plazme
- 100 g nutele
Za fil:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 300 g maskarpone sira
Za dekoraciju:
- 200 g čokolade
- 70 g lešnika
- 100 g šećera
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu i nutelu i dobro sjedinite. Rasporedite na providnoj foliji u obliku pravougaonika.
U mleko dodajte oba šećera, puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Pokrijte i ohladite, pa dodajte maskarpone i mikserom sve lepo sjedinite. Premažite preko keksa i urolajte.
Ostavite u frižideru sat vremena.
Kada se rolat stegne, prelijte istopljenom čokoladom.
Istopite šećer, pa dodajte lešnike. Sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. Isecite i poređajte po rolatu.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari