
Recept dana: Rafaelo čizkejk - poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
Ljubitelji kokosa će istinski uživati

Rafaelo čizkejk je savršen spoj lešnika, bele čokolade i plazme i poslastica u kojoj će uživati sva vaša čula.
Neko za slavu voli da priprema sitne kolače, dok drugi prave torte, a ovom će svi gosti biti oduševljeni. Takođe, deca će obožavati ovaj čizkejk.
Nakon dobrog ručka, poput recimo kremastog rižota, prepustite se čaroliji ovog kolača.
Sastojci:
Korica:
- 300g mlevene plazme
- 50g pečenih mlevenih badema/lešnika
- 100g maslaca
- 100ml mleka
- 250ml mlečne slatke pavlake
- 200g bele čokolade
- 1 kesica pudinga od kokosa/vanile/bele cokolade
- 200g kokosa
- 1 kašika arome vanile
Čiz fil:
- 400g milerama
- 180g kisele pavlake
- 100g šećera u prahu
- 250ml mlečne slatke pavlake
- 1 kesica želatina
Dekoracija:
- mrvljeni pečeni lešnici ili bademi
Priprema:
Korica: maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Rukom izmešati plazmu, badame, maslac i mleko i utisnuti u okrugli kalup prečnika 25cm. Kašikom izravnati odozgo.
Kokos fil: slatku pavlaku staviti u veću šerpicu da se greje i izlomiti belu čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Puding izmešati sa par kašika vode, pa dodati u vruću pavlaku i čokoladu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi umešati kokos i aromu vanile.
Čiz fil: u činijcu staviti 10 kašika hladne vode i sipati kesicu želatina. Ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu i umutiti mikserom da se sjedini. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati je u čiz fil.
Spojiti kokos fil i čiz fil. Dve kašike fila uzeti i promešati sa želatinom da se on malo istopi i onda ga dodati u fil. Mikserom umutiti da se sve sjedini. Preliti fil preko korice i držati u frižideru celu noć. Ukrasiti po želji.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari