
Recept dana: Mančmelou torta - bez kuvanja fila i sa čokoladnom glazurom koja se topi u ustima (VIDEO)
Generacije su odrasle na ovom slatkišu, a sada svi mogu da uživaju i u fantastičnoj torti

Mančmelou je jedna od najukusnijih poslastica na kojoj su odrastale generacije, a verujemo da ste i vi među onima koji teško da mogu da se zasite ovog vazdušastog slatkiša.
Zato vam preporučujemo da isprobate mančmelou tortu, koja se priprema vrlo jednostavno, a preukusna je.
Namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, osim kondenzovanog mleka za koje će vam biti potrebno malo više novca, ali i njega možete da zamenite pudingom ili jogurtom sa vanilom ili ga najjednostavnije napravite sami služeći se našim receptom za kondenzovano mleko.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 100 g keksa
- 50 ml mleka

Za fil:
- 180 g putera
- 100 g kondenzovanog mleka
- 4 belanceta
- 10 ml limunovog soka
- 150 g vode
- 300 g šećera
- 10 g želatina
- 5 g vanilin šećera

Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 75 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite pek papir na tacnu, a zatim preko stavite obruč za tortu, ili kalup (obavezno ga obložite pek papirom). Poređajte keks koji ste prethodno umočili u mleko.
Puter sobne temperature umutite, pa onda dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite.
Pomešajte u šerpi vodu, šećer i kada se malo istopi dodajte želatin i vanilin šećer. Zatim još malo kuvajte, uz neprestano mešanje.
Umutite u posudi belanca sa limunovim sokom, a zatim postepeno dodajte sirup od šećera. Mutite sve vreme, odnosno dok ne dobijete čvrst šne.
Pixabay
U tu smesu dodajte puter sa kondenzovanim mlekom i nastavite da mutite, a zatim sipajte preko keksa.
Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i sipajte je preko fila.
Tortu ostavite oko sat vremena u frižider, a zatim je secite i služite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari