
Recept dana: Šubarice - ovako lepa Kristina iz Ljiga pravi naš starinski kolač za kojim je poludela Amerika (VIDEO)
Kolač kom ne mogu da odole ljubitelji čokolade i kokosa, kod nas poznat i kao ruske kape, zaludeo je Čikago

Nedavno smo pisali o Kristini Milivojčević Kiki koja je iz Ljiga otišla preko okeana i ostvarila svoj američki san. Ona trenutno radi ono što najviše voli, kuva, a Čikago je poludeo za njenim receptima.
Proslavile su je palačinke, a sada ne može da napravi dovoljno šubarica, kod nas poznatih i kao ruske kape, kojima se slade Amerikanci vraćajući se po još.
- Delim sa vama recept za koji su me svi pitali, a to su neprevaziđene, najlepše šubarice ili ruske kape. U pitanju je najkremastiji kolač, sunđerast, koji se topi u ustima. Nadam se da će se svima dopasti moj recept - rekla nam je Kiki.
A mi smo sigurni da šubaricama ne može da odoli nijedan pravi sladokusac i ljubitelj kokosa i čokolade.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
Kora:
- 8 jaja
- 400 g šećera
- 8 kašika mlake vode
- 2 kašičice kakaa
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Krem:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 250 g margarina
- 2 kesice vanil šećera
Glazura:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati 6 žumanaca, vodu, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipati smesu u pleh obložen pek-papirom i ispeći koru. Ostaviti da se dobro ohladi.
Puding skuvati u mleku sa šećerom. Kad se ohladi dodati umućen margarin, žumanca i vanilin šećer.
Velikim kalupom vaditi krugove, spajati po dva, tako što ćete ih filovati unutra i sa strane. Ruske kape valjati u kokos, a potom preliti glazurom od čokolade.
Privatna arhiva Kristina Milivojčević
Sve što ostane od ostataka kore, može se sjediniti sa plazmom, kremom i džemom, pa napraviti male kuglice koje su jako ukusne.
Napomena: Ako ih pravite sa velikim kalupom popot ovih Kikinih, onda stavite duplu meru.
Bon apettit!

BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari