
Recept dana: Posna pesak torta - sestra bliznakinja omiljene poslastice iz detinjstva, brzo gotova, bez pečenja, u tri najukusnija sloja
Omiljenih slatkiša ne morate da se odreknete ni za vreme posta

Verovatno da ne postoji kuća koja koja ne zna recept za čuvenu pesak tortu. Svako ko ju je ikada probao, zna da je spada u one najukusnije.
Međutim, s obzirom na to da je u toku Uskršnji post, obavezno isprobajte ovu posnu verziju omiljene poslastice, koja, iako posna, nije ništa manje ukusna od svoje mrsne sestre bliznakinje.
Pesak tortu čine tri sloja - u prvom je plazma, u drugom kokos i u trećem sloju su orasi, a sve to se preliva čokoladnom glazurom.
Priprema ove torte je brza i što je najbolje - nema pečenja.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 1 l sojinog mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 120 g prah šećera
- 150 g mlevene plazme (posne)
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha

Za glazuru:
- 100 ml posne čokolade
- 100 ml posne slatke pavlake
Priprema:
Puding i 250 ml mleka sipajte u posudu i dobro umutite, da ne ostanu grudvice, a u preostalo mleko sipajte šećer i kuvajte.
Kada se mleko bude zagrejalo, dodajte puding i kuvajte ga dok se ne zgusne i sve vreme ga obavezno mešajte. Pokrijte folijom i ostavite da se skroz ohladi.
Umutite margarin sobne temperature penasto sa šećerom u prahu i mikserom lagano sjedinite sa ohlađenim pudingom.
Fil podelite na tri jednaka dela, pa u jedan dodajte plazmu i promešajte, u drugi sipajte kokos i promešajte, a u treći orahe i, naravno, promešajte.
Pixabay
Sipajte u kalup prvo plazma fil i poravnajte ga, zatim sipajte kokos i ponovo poravnajte i, na kraju, fil premažite orasima i ponovo poravnajte.
Pokrijte tortu providnom folijom i ostavite je, minimum, dva sata u frižideru da se stegne. Za to vreme, otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte je preko torte. Sve poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne do kraja.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari