
Recept dana: Isprobajte sočnu američku pitu sa višnjama
Ova ukusna poslastica je idealna za letnje dane kada želite da se osvežite slatkim i sočnim zalogajem

Mekano testo, preliveno sočnim višnjama i blagom notom limuna, ova pita će sigurno zadovoljiti vašu slatku želju. Recept je jednostavan za pripremu, pa čak i početnici u kuhinji mogu da se upuste u ovu avanturu. Zato, spremite se da oduševite svoje ukućane i goste ovom fantastičnom američkom pitom sa višnjama koja je današnji recept dana!
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
500 g svežih ili smrznutih višanja
150 g šećera
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike sveže isceđenog limunovog soka
Prhko testo za pitu (može se kupiti ili napraviti po želji)
1 jaje (za premazivanje)
Šećer u prahu (za posipanje)
Freepik
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 190°C. U posudi pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob, ekstrakt vanile i limunov sok. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
2. Razvucite prhko testo na lagano pobrašnjenoj površini i prebacite ga u pleh za pitu. Napunite koru sa pripremljenom smesom od višanja.
3. Preklopite ivice testa preko višanja kako biste formirali tradicionalni oblik pite. Umutite jaje i koristite ga za premazivanje površine pite.
4. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe, a višnje ne budu mekane i sočne.
5. Izvadite pitu iz rerne i ostavite je da se malo ohladi pre posluživanja. Poslužite pitu sa višnjama toplu ili ohlađenu, posipanu šećerom u prahu za dodatni dekorativni efekat.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari