
Recept dana: Torta plazma čokolada sa višnjama i jagodama, kremasto uživanje fenomenalnog ukusa
Svi će tražiti parče još

Ovo doba godine rezervisano je za kremaste poslastice s voćem. Nema lepše kombinacije od krema, čokolade i voća, a ova torta plazma čokolada sa jagodama i višnjama ima sve to.
Prava mera sastojaka spojenih u neodoljivu kremastu celinu. Svi će tražiti parče više!
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g istopljenog putera
- 130 ml mleka
Fil:
- 300 ml mleka
- 150 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile/čokolade
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g putera
- 300 ml slatke pavlake
- malo kremfixa
- 4 kašike mlevenog keksa
- 300 g zaleđenog voća po želji
- pola kesice želatina (+2 kašike vode)
- istopljena štangla čokolade
Priprema:
Istopiti puter, pa mikserom sjedinite mleveni keks, istopljen puter i mleko. Potom podlogu utisnuti u kalup.
Potom 300 ml mleka stavite da prokuva, a 150 ml pomešajte sa kesicom pudinga i dodajte u provrelo mleko, te skuvajte puding.
Dok je puding još vreo, dodajte mlečnu čokoladu, sjedinite i ostavite da se potpuno ohladi.
Puter umutite mikserom, te u njega dodajte ohlađen puding i sve sjedinite. Slatku pavlaku umutite sa kremfixom i dodajte u fil, a onda dodajte i mleveni keks.
Crveno voće (višnje i jagode) skuvajte na laganoj vatri dok ne omekša, a onda mu dodajte nabubreli želatin (2 kesecice + 2 kašike vode) i sjedinite. Ostavite da se skroz ohladi.
Preko sloja od keksa ređajte pola fila, ohlađeno crveno voće i drugu polovinu fila. Ukrasite istopljenom čokoladom po želji, piše na Instagram profilu recepti_bajms.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari