
Recept dana: Banofi pita - zaljubite se u svaki zalogaj iznova, neprikosnoveni spoj banana i krema
Ova čuvena engleska poslastica, Banofi pita, stekla je veliku popularnost putem društvenih mreža, postajući pravi hit među ljubiteljima slatkiša

Njena kremasta tekstura, bogat voćni ukus i jednostavna priprema čine je neodoljivom poslasticom koja će vas sigurno osvojiti. Priprema ovog fenomenalnog deserta je prava čarolija koja će vas povesti na ukusno putovanje.
Vreme pripreme:
- Priprema podloge: 15 minuta
- Hlađenje podloge: 15 minuta
- Priprema fila: 10 minuta
- Hlađenje torte: Minimum 1 sat
Sastojci:
Za podlogu:
- 150 g keksa
- 75 g maslaca
Za fil:
- 75 g maslaca
- 75 g šećera
- 400 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Dodatno:
- 3 zrele banane
- 300 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 50 g tamne čokolade
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema:
1. Premažite kalup za tortu maslacem i obložite ga papirom za pečenje.
3. Umutite maslac i šećer, stavite na laganu vatru. Kad se rastope, dodajte kondenzovano mleko i kuvajte 2-3 minuta dok smesa ne stisne i dobije zlatnu boju.
4. Sklonite sa šporeta, dodajte ekstrakt vanile, pa prelijte fil preko ohlađene podloge. Stavite u frižider najmanje sat vremena.
5. Banane iseckajte na kriške i složite preko fila.
6. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Vratite u frižider.
7. Rastopite tamnu čokoladu ili pospite kakaom preko torte.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari