
Recept dana: Posna čarolija u obliku štrudle od jabuka, ljubav na prvi zalogaj
Uživajte u ukusnoj poslastica koja ne zahteva mnogo truda

Sveža, sočna jabuka, prizvuk cimeta, umotani u hrskavo testo. Nema komplikacija, samo čist užitak u svakom zalogaju. Saznajte kako napraviti ovu neodoljivu štrudlu i uživajte u jednostavnosti i bogatstvu ukusa, bez suvišnih reči. Spremni za kulinarsku magiju?
Vreme pripreme:
- Oko 45 minuta
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g jabuka
- 1 šolja ulja
- 100 g šećera
- 1 šolja oraha
- 5 kašika prezli
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike šećera u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. Prvo, pripremite nadev tako što ćete narendati jabuke na rende, a zatim ih pomešati sa istucanim orasima, prezlama, cimetom i šećerom. Dobro promešajte sve sastojke kako biste postigli homogenu smesu.
2. Svaku koru pažljivo premažite uljem, presavijte je na pola po sredini, a zatim ponovo premažite uljem.
3. Na svaku premazanu koru stavite deo pripremljenog nadeva, vodeći računa da ostavite oko 3 cm slobodno duž ivica kore.
4. Pažljivo uvijte krajeve kore prema unutra, a zatim celu koru uvijte u rolnu.
5. Oformljene rolnice poređajte u prethodno namazanu posudu za pečenje.
6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se štrudla ne lepo zarumeni.
7. Po završetku pečenja, pospite gotovu štrudlu šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari