
Šta se to dobro krčka? Ova jela trenutno "gore" na TikToku, možete ih i vi isprobati (VIDEO)
Recepti su postali viralni i broje desetine miliona pregleda

Bez obzira da li ste na ovoj mreži ili ne, red je da se informišete o aktuelnim trendovima u hrani.
Poslednjih godina sem što je rasadnik raznih saveta, TikTok donosi razne trendove, a gasto deo je samo jedan od njih.
Evo šta se ovih dana kuva na TikToku:
1. Pastina
Pastina je mala vrsta testenine koja se često koristi u raznim supama i čorbama, pretežno u Italiji, ali se može nabaviti i kod nas. Možda ste već videli, a niste znali da je to jer ih neki proizvođači zovu zvezdice. To su vrlo sitni komadići testenine, obično oblika upravo zvezdica, kuglica ili sličnih malih oblika.
Pastina se koristi kako bi dodala teksturu i ukus supama i često se kuva zajedno s ostalim sastojcima iz supe kako bi se apsorbovali ukusi. Pastinu supu ili kako je nazivaju - italijanski penicilin, možete pripremiti tako da u bistroj supi jednostavno ukuvate suvu testeninu, a hit je sada (najviše izvan Italije), ispasirati i povrće koje se kuvalo u supi pa ukuvati sve zajedno. Tako dobijete gustu supu sa sitnom testeninom.
2. Mašnice ala francuska supa od luka
Ovo jelo od testenine napravljeno je po uzoru na klasičnu francusku supu od luka. Sve počinje laganim dinstanjem luka, zatim dodavanjem belog luka i začina, pa dolivanjem malo redukovanog balzamiko sirćeta. Dodajte malo brašna i supe po želji, pa umutite nekuvanu testeninu. Pokrijte i kuvajte dok testenina ne omekša.
3. Rezanci s čilijem i kikirikijem
Ovi rezanci su jako ukusni, ali zaista morate voleti kikiriki i puter od kikirikija ako ih planirate pripremati. Zapravo je vrlo jednostavno - azijsku testeninu po izboru, suvu ili svežu, stavite da se kuva, a za to vreme pomešajte soja sos, čili u prahu i puter od kikirikija, a po želji i čili ulje. Umešajte s kuvanim rezancima.
4. Viralne njoke od krompira
Za testo ovih viralnih njoki koje izgledaju kao male pečurke treba vam 185 g oljuštenog belog krompira, 40 g krompirovog skroba, malo vode (ako je potrebno). Za sos će odlično poslužiti 2 kašike neutralnog ulja, pola kašike čili pahuljica, 1 kašika soja sosa, pola kašike sirćeta, 1 čen belog luka, malo susamovog ulja i semenke crnog susama te mladi luk.
Oljuštite i iseckajte krompir na kockice. Kuvajte dok ne omekša, a zatim izgnječite. Ostavite da se ohladi oko 5 minuta pa dodajte skrob i po potrebi malo vode. Pomešajte i pritisnite testo dok sav skrob ne nestane. Uhvatite komad testa i oblikujte ga u kuglu. Tekstura mora biti glatka i polutvrda (čvrsta) bez pukotina. Ne sme biti lepljivo, kašasto ili suvo.
Upotrebite vrh boce da gurnete loptu prema dole stvarajući oblik pečurke. Skuvajte u slanoj vodi, a u zavisnosti od veličine, trebaće im minut do dva.
5. "Marry Me" pasta
Ova testenina još uvek nije sišla s top-liste popularnosti, a glavna poenta imena je to da, ako skuvate ovo jelo nekome, biće mu toliko ukusno da će vas zaprositi. Uglavnom, gotova je za 15 do 20 minuta, a sve počinje tako što stavite da se kuvaju špagete ili druga testenina po izboru, a u tiganju napravite sos od cherry paradajza, čilija, paradajz pirea i pavlake za kuvanje. Sve promešate i to je to, prenosi Index.hr.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari